Templomunk építésének 110 éves évfordulója

1905. augusztus 27-én délelőtt 10 órai kezdettel templomszentelési ünnepségre hívogattak a harangok az újonnan épült református templom falai közé. A Rozsnyói Református Egyházközség 2015. augusztus 23-án, vasárnap 10 órai kezdettel Isten iránti hálával emlékezik meg templomépítése 110. évfordulójáról. Ez alkalomból hálaadó úrvacsorás istentiszteletet tart templomában (Csetneki u. 3.), ahol az igei szolgálatot Nt. Molnár Árpád, szepsi lelkipásztor végzi.
A presbitérium egy rövid kiállítással készül, amely magába foglalja a templomépítés minden mozzanatát: a mecénások, az építtetők és az építők mindennapjait.
Az ünnepi istentisztelet után a gyülekezet számára egy kis megvendégeléssel készülünk a templomban, a meghívott vendégek a parókián lesznek megvendégelve.
Pál apostol üzenete világos a római gyülekezet irányába: „Örüljetek az örülőkkel!” (Róm 12,15a). Mi is, Rozsnyón örülni szeretnék, Isten örömébe beburkolózni és megköszönni a legnagyobb mennyei áldást: „Immánuel, velünk az Isten.”

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .