Te is lehetsz Gyermek-Lélek-Mentő!

Kedves Palánta Olvasónk!

Misszionárius – ez a szó sokszor távoli, egzotikus vidékek, messzi utazások, idegen nyelvek és kultúrák képét idézi bennünk. És valóban, Jézus azt mondta követőinek: ”
Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.” (Márk evangéliuma 16,15). De vajon meglátjuk-e a ránk váró feladatokat, az Isten megismerésére vágyakozó szíveket, amelyek talán a szomszéd utcában várnak ránk, s csupán egy intézmény falai takarják el őket szemeink elől?

Ahogyan a nyárvég és az ősz eleje a mezőgazdaságban kiemelten fontos időszak, épp így mindig különleges, fontos nekünk, Palánta Gyermek-Lélek-Mentőknek, a szeptemberi tanévkezdés időszaka.

Ilyenkor vesszük fel újra a kapcsolatot az iskolák vezetőivel (akik gyakran már nem is ugyanazok, akikkel pár hónapja kapcsolatban voltunk), a tavalyi “palántás” gyermekekkel, a szülők legszélesebb körével. Ilyenkor dől el, hol tudjuk elindítani a délutáni bibliaismereti foglalkozásokat ebben a tanévben.

Az órarendi hitoktatás bevezetése elvette az élét az olyan ellenvetéseknek, hogy a “hittel kapcsolatos dolgoknak nincs helye az iskolában”, vagy, hogy “a Biblia csak a templomba való”.
Másrészt viszont sok szülő nem szívesen íratja be gyermekét felekezeti hittanra, akár azért, mert maga nem hívő, akár azért, mert szeretné ugyan, hogy gyermeke oktatást kapjon a hit dolgaiban, de nem szeretné, hogy ez egy kötött, iskolás formában történjen, illetve attól tart, hogy ez valamiféle további elkötelezettséget jelent majd az adott felekezet irányában.
Így ezek a szülők az órarendi oktatás keretében az etika-oktatást választják gyermeküknek. Ugyanakkor sok ilyen szülő szívesen engedi gyermekét a délutáni, fakultatív, felekezetektől független, kötetlenebb, játékos és interaktív Palánta bibliaórákra.
A nem hívő szülők is sokan úgy gondolják, hogy az alapműveltség miatt mégis szeretnék gyermekeiket megismertetni a Biblia értékeivel. Így a Palánta bibliaórái által olyan gyermekek is megismerhetik Isten szeretetét, megmentését, akiknek másképp nem lenne lehetőségük ezt meghallani.
S persze sok további megerősítést, buzdítást, élményszerűen átadott, ismeretet tartogatnak ezek a foglalkozások azok számára is, akik a délelőtti hitoktatás keretében is hallanak az Úr Jézus megváltásáról.

Az ajtók tehát még inkább kitárultak, mint eddig. A szükség pedig mind nagyobb – a gyermekekre leselkedő veszélyekből, a megtévesztő, őket téves irányba sodró, üzenetekből (média, internet, kortársak részéről) egyre több van. S az egyetlen lehetséges védelem – mielőbb megismertetni velük azt a reménységet, védelmet és útmutatást, amit az igaz, Élő Istennél találnak, és a Bibliából, az Ő szavából meríthetnek.

A fő kérdés tehát – és nagyrészt ez dönti most el, hogy hol indulhat el délutáni Palánta Bibliaóra -, hogy ki fog bemenni ezeken a kitárt ajtókon, hogy minderről tanítsa a gyermekeket?

A jó hír: aki erre vállalkozik, nem kell hozzá repülőjegyet vennie, hajóra sem kell szállnia. Nyelvet sem kell tanulni hozzá. (Csak egy másik generáció gondolkodását, szóhasználatát ismerni, megismerni ).
A gyermekek ott várnak a legközelebbi iskolában, ami előtt talán naponta elmész (vagy szülőként, nagyszülőként, pedagógusként lehet, hogy be is mész?).

És hogy mit kell “a bőröndbe tennie” annak, aki erre a küldetésre vállalkozik? Az Úr Jézus Krisztushoz ragaszkodó hűséges, imádságos szív, gyermekszeretet és némi gyakorlat a velük való bánásban, meg heti néhány óra ráfordítás – ennyi már elég is, hogy megkezd a Gyermek-Lélek-Mentés szolgálatát valamelyik hozzád közeli iskolában. S ha van még némi kreativitás, humorérzék, rugalmasság is –máris együtt van a tökéletes “eszköztárad” a feladathoz.

A tananyagról, a képzésről, a hivatalos háttérről pedig gondoskodik a Palánta csapata. Minden érdeklődőnek válaszolunk, minden részletet megbeszélünk, ha választ küldesz erre az e-mailre, vagy megkeresed Kecskeméti Jánost (tel: 70/2925362).

Légy áldott Kedves Olvasónk, Barátunk! Köszönjük, ha imádságban, anyagi támogatásban mögöttünk álltál és állsz. Szereteted, figyelmed magában is áldás számunkra. Vezessen Téged az Úr napról-napra, s adjon erőt, kitartást mindabban, ami rád van bízva! Vezérelje lépteidet minden napon az Ő szeretete!

Üdvözlettel: A „palántás” munkatársak (2014.08.29)

Letölthető pdf formátum: IDE Kattintva

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .