SZERETET ÉS SZEXUÁLIS IGÉNYEK

“A férjnek teljesítenie kell kötelességét felesége felé, és hasonlóan, a feleségnek is a férj felé.”
(1Korinthus 7:3, angol fordítás)

• A Bibliának a tévhittel ellentétben rengeteg mondanivalója van a szexről, mely a férj és feleség számára is áldás. Elvégre Isten teremtette ezt is. Az Énekek éneke többek között bemutatja, hogy a szexuális téren megélt őszinteség és összhang egy magabiztos szerelmi életet eredményez.

• Ez az intim kapcsolat a házasélet egyik fontos megnyilvánulása. Valószínűleg idővel egyikőtök jobban fogja értékelni, mint a másik. Emiatt a köztetek lévő egység könnyen veszélybe kerül.

• A szerelem megnyilvánulásai közben “egy testté” lesztek. Azonban amikor valamilyen emberi okból nem elégül ki e vágyunk a házasságban, gyengeségünk miatt hajlamosak vagyunk máshol keresni e vágy kielégítését.

“A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje;
hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.”
(1Korinthus 7:4)

• A szex nem lehet alkudozás tárgya. A házasság lényege az, hogy odaadjuk magunkat a másik szükségleteinek kielégítése érdekében.

“Ne fosszátok meg magatokat egymástól, legfeljebb közös megegyezéssel egy időre..,
nehogy megkísértsen a Sátán titeket azáltal, hogy képtelenek vagytok magatokon uralkodni.”
(1Korinthus 7:5)

• Isten azért is elhívott tehát, hogy házastársad szexuális igényét kielégítsd. Ha azonban eltávolodtok e téren, akkor meglopjátok egymástól azt a megbecsülést és szeretettség érzését, ami a Biblia szerint megillet titeket a másikkal szemben.

• A szeretet az egyetlen módja, hogy ez a testi kapcsolat helyreálljon. Veszekedés, duzzogás nem vezet célhoz. Az eddig tanultak – mint például a türelem, és kedvesség – mind hozzá fognak járulni intimitásotok megújulásához.

CSELEKVÉSI PONT
PRÓBÁLJ MEG SZEXUÁLISAN KÖZELEDNI TÁRSAD FELÉ! MINDEKÖZBEN TARTSD TISZTELETBEN A KÖZTETEK KORÁBBAN MEGBESZÉLT IRÁNYELVEKET E TÉREN!

“Mily szép vagy és mily kedves, gyönyörűséges szerelmem!” (Énekek éneke 7:6)