SZERETET ÉS ISTEN SZERINTI ÉLET

“A szeretet nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal”
(1Korinthus 13:6)

• Ahogy reggel becsukod a Bibliádat, szinte minden, amivel napközben találkozol, von elfele a benne kijelentett igazságtól. A munkatársak véleménye, a televízió műsorok, az internetes oldalak. A filmekben lévő erkölcstelenség és trágárság már megszokott, a gyülekezetbe járás pedig nem fontos – mondják.

• Könnyen magával ragadhat a tömeg hangja. Ha sokan teszik, vagy mondják, hogy valami értékes, akkor könnyen mi is elfogadjuk ezt a feltételezést. Az igazság az, hogyha Isten Igéjében keressük a “valódi élet” jelentését, minden drámai módon átrendeződik.

• Mikor vagy legbüszkébb férjedre? Egy jó sporteredmény után, vagy amikor összehívja a családot esti imára? Minek örülsz a legjobban feleséged életében? Ha új festéssel látja el a gyerekszobát, vagy amikor megbocsát a szomszédnak amiért a kutyája összepiszkolta a kerteteket?

• Társad életére te vagy a legnagyobb hatással. Mire használod ezt a befolyást? Lehetőséget ad számodra, hogy Istenhez vezesd; de arra is, hogy szégyent hozz rá. A szeretet örül azoknak a dolgoknak, amik Isten számára tetszőek.

“Nincsen annál nagyobb örömem, mintha hallom, hogy az én gyerekeim az igazságban járnak.”
(3János 4)

• Mi többet vagy jobbat kívánhatnánk a társunknak, mint hogy megtapasztalhassa az Istentől származó legjobbat az életben? Örülj minden egyes sikernek, amit hitvesed elér! Amikor pedig imádatával és engedelmességével Istent tiszteli és dicsőíti, gratulációdnak méltán adj hangot!

CSELEKVÉSI PONT
EMLÉKEZZ VISSZA A LEGUTÓBBI ESETRE, AMIKOR TÁRSAD VALAMILYEN KERESZTÉNY ERÉNYRŐL TETT TANÚBIZONYSÁGOT. DICSÉRD MEG EZÉRT!

“Szívemnek egyenessége szerint járok én az én házamban.” (Zsoltárok 101:2, angol fordítás)