Rövid híreink

– 2010.  szeptember 12 – én templomunkban a keresztség szentségében részesült Molnár Krisztián és Tímea kislánya Chiara. A keresztelés szolgálatát Nt. Buza Zsolt végezte.

– 2010.  szeptember 11 – én esküdtek egymásnak hűséget Porubán Henrietta és Obileye Olu Femi Abimbola, afrikai származású,  Angliában működő pünkösdista keresztyén egyház tajga. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte az esketési szolgálatot.

– 2010. szeptember 19 – én prebiteri gyűlést tartottunk. A gyűlés vezérigéje az 1. Timóteus 5,  17 – 20 versei voltak, melynek a presbiteri tisztség fontosságáról, a presbiterek – vének magatartásáról, kötelességeiről adnak útmutatást.  A gyülekezeti életre,  az iskolánk gondjainak megoládására, a testvérgyülekezetekkel való kapcsolatainkra vonatkozóan tűztünk ki távlati terveket,  célokat.

– 2010.  szeptember 26 – án Nt. Buza Zsolt lelkipásztorunk vezetésével részt vettünk a Berzétén megrendezett, az Abaúj – Tornai Egyházmegye presbiterei,  gondnokai és lelkipásztorai számára tartott presbiteri konferencián.  Sok értékes gondolatot, tapasztalatot szereztünk a Nt. Mudi Róbert berzéte – kőrös – jólész – várhosszúrét – rudnai lelkipásztor igehirdetéséből, valamint Nt. Ferenczi Zoltán és Nt. Fodor Gusztáv magyarországi lelkipásztorok előadásaikból is.

– 2010. október 3 – án a vasárnap délelőtti istentisztelet alkalmával, lett hivatalosan beiktatva  a Rozsnyói Református Egyházközség gyülekezetébe Nt. Buza Bodnár Aranaka mint segédlelkész.  Isten áldását kérjük az új segédlelkészünk és férje Nt. Buza Zsolt lelkipásztorunk közös életükre és a gyülekeztünkben folytatott tevékenységeikre.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .