Rövid híreink

– 2013. május 5 – én vasárnap megemlékeztünk az Anyá napjáról az istentisztelet keretében gyermekeink műsorral és virággal kedveskedtek az édesanyáknak. Ez istentisztelet keretében került sor Drága Katalin és Hagovszky Ervin Tamás nevű kisfiának keresztelésére. A szertartást Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor végezte Zsolt. 139: 13 – 16 igeszakasz alapján.

– 2013. május 5 – én délután 17,00 órai kezdettel presbiteri bibliaórát tartottunk, melyen II. Helvét hitvallás 7. fejezetének az isteni gondviselésről szóló része felett elmélkedtünk.

– 2013. május 9 – én az áldozócsütörtöki istentisztelet végén volt a konfirmandusok vizsgája a szülők és presbiterek előtt. Nt. Buza Bodnár Aranka 6 növendéket készített fel az idei vallástételre: Palcsó Orsolyát, Várady VIktóriát, Lintner Krisztiánt, Kristóf Bálintot, Filip Csabát és Ulbrik András Márkot.

– 2013. május 12 – én ünnepi istentisztelet keretében gyülekezetünk előtt tettek vallást és erősitették meg hitüket a felkészített növendékek. Az ünnepi alkalmat szavalatokkal, szép zenei kísérettel előadott énekekkel tették színesebbé. A konfirmandusok közül két növendék: Várady Viktória és Kristóf Bálinta keresztség szentségében is részesült. Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor a János 15:16 verse alapján hirdette az Igét. Bizonyságtételük végén a növendékek konfirmációs emléklapot és Bibliát kaptak gyülekezetünktől, melyeket Simon János gondok és Rosenfelder Marian presbiter adtak át. A presbitérium valamint egész gyülekezetünk nevében Mixtaj Johanna presbiter köszöntötte ifjú tagjainkat akik a mai napon lettek tagjai Krisztus titokzatos testének, a református keresztyén egyháznak.

– 2013. május 14 – 18 között bűnbánati hetet tartottunk. A bűnbánati istentiszteletek este 18,00 órakor kezdődtek.

– 2013. május 19 – én pünkösd vasárnapján a 10,00 órakor kezdődő istentiszteleten megterítettük  az Úr asztalát.  A konfirmált ifjak ezen az alkalmon járultak először az Úr asztalához. Ezen az ünnepen még délután 17,00 órai kezdettel volt istentisztelet, valamint hétfőn délelőtt 10,30 órai kezdettel az egyházi iskolánk tanulói és pedagógusai vehettek részt ünnepi istentiszteleten, és este 18,00 órai kezdettel gyülekezetünk számára is tartottunk istentiszteletet.

– 2013. május 14 – én köszöntöttük templomunkban Csobády Mária zenetanárnőt, gyülekezetünk kántorát, aki betöltötte életének 60. évét.  Szintén e hónapban töltötte be 70. életévét Buko Attila presbiter testvérünk. Mindkettőjüket a jóságos Isten éltesse sokáig.

– 2013. május26 – án az istentisztelet keretében Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor megkeresztelte Lipták Olga és Szarka Gábor kisfiát, Krisztiánt.

– 2013. május 26 – án délután 17,00 órai kezdettel presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk, melyen a 104. zsoltár mondanivalójának alapján a mindenség teremtéséről az anyalokról, ördögökről, az emberről, a halandó testről és halhatatlan lélekről elmélkedhettünk. A gyűlésen töbek között a közteherviselés rendezéséről, a templomtorony felújításáról, a templomban lévő nyílászárak kicseréléséről, a parókia alsó szintjének meszeléséről volt szó.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .