Rövid híreink

– Gyülekezetünk tagjai részt vettek a 2010. május 17, 18 és 19 – én Csucsomban megtartott evangelizációs alkalmakon, melyeken Szeverényi János, a Budapesti Evangélikus Missziós Központ vezetője szolgált igehirdetéssel.  „ Van – e élet a halál előtt ? “  „ Van – e élet Pozsáló alatt ? “ – volt az evangelizációs elmélkedéseknek a témája, vezérigéje pedig a Pünkösd, a Krisztus Testének, az Egyháznak  a születése volt, a Szentlélek kiáradása a hívőkre.  Az Isten Lelke, a Pártfogó, a Vigasztaló, a Nap, mely átjár és melegít minket. Mint az első Pünkösdkor Jeruzsálemben jelen voltak sok népből és nemzetből, itt Csucsomban is magyarok, szlovákok, romák, evangélikusok, reformátusok, katolikusok, baptisták, az apostoli felekezet tagjai gyűltek össze, hogy hallják az evangéliumot, a jó hírt ! Jézus mingnyájunkért meghalt, s az Isten akarata, hogy mi is úgy tudjunk szeretni, engedelmeskedni, megbocsátani, mint Ő, mert már kiáradt ránk a Szentlélek. Teremjük hát a Lélek gyümölcseit ! – képek az eseményről

– A Szeretethíd munkálataiba lelkipásztorunk vezetésével tizenheten kapcsolódtak be.  Szombaton 2010. május 22 – én reggel fél kilenckor templomi áhitattal, közös imával kezdtük a napot. Kardos Ferenc alpolgármester is üdvözölte a lelkes csapatot. Három csoportban végeztük a munkát:  az egyik csoport a Póschkertet tisztította meg, a másik csoport a Dr. Kiss Antal emlékművét  festette újra, s az asszonyok csoportja a temetőben a Kandó Kálmánné Pósch Ilona emlékművét hozta rendbe. Három munkanélküli roma polgár is csatlakozott hozzánk. Ebből az alkalomból iskolánk növendékei is kivették a részüket. Felvállalták az iskola mellett lévő lakótelep takarítását. Iskolánk apraja – nagyja gyűjtötte a temérdek szemetet, így hozzájárulva a kezdeményezés sikeréhez. – képek az eseményről

– Pünkösd vasárnapján ünnepi istentisztelet tartottunk úrvacsorai közösséggel, melyet két alkalommal tartott bűnbánati istentisztelet előzött meg.  Pünkösd hétfőjén este 6 órai kezdettel vettünk részt az istentiszteleten.

– Felhívjuk minden kedves testvérünk figyelmét, hogy pénteken 2010. május 28 – án délután 16:30 órai kezdettel templomunk belső kitakarítását, és a templomunk területén található sövénybokor lemetszését szeretnénk elvégezni !

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .