Rövid híreink

– 2012. október 5 – én, 6 – án evangelizációs alkalmakon vettünk részt Alsókálosán, melyeken Nt. Vámos Béla felsőpatonyi lelkipásztor az Apcsel. 26 része alapján az újraélesztésről, Pál apostolnak a Fesztusz előtt való prédikációjáról hirdette az Igét.

– 2012. október 6 – án az aradi vértanúk emléknapján a rozsnyói temetőben megkoszorúztuk Szörcsey Antal honvéd százados sírját. Nt. Buza Zsolt gyülekezetünk lelkipásztora tartotta a megemlékező beszédet.

– 2012. október 7 – én presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a János 6, 60 – 7. versei alapján az Úr Jézus és első tanítványainak kapcsolatát elemeztük. A gyűlésen többek között a 14 – én tartandó egyházmegyei kórustalálkozó és a december 9 – re tervezett orgonaszentelési ünnepség méltó volt szó.

– 2012. október 14 – én templomunkban rendeztük meg az Abaúj – Torna – i egyházmegye kórustalálkozóját, melyen a szádalmási, gömörhorkai, kőrösi, kassai és a rozsnyói gyülekezet kórusai dicsőítették az Urat énekükkel. A találkozót követően az iskolánk éttermében láttuk vendégül a kórustagokat és vendégeiket.

– 2012. október 12 és 13 – án református pedagógus találkozón Rimakokaván iskolánk 9 tanára vett részt. A szakmai nap vezető előadója Márkus Gábor, a Református Pedagógiai Intézet szakmai igazgatója tartotta.

– 2012. október 20 – án a Budapesten rendezett ” Ez az a nap „ evangelizációs alkalmon 9 fiatal gyülekezeti tagunk vett részt a Papp László sportarénában.

– 2012. október 21 – én bibliaórával egybekötött presbiter gyűlést tartottunk. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a János 7, 14 – 30 versei alapján tartott áhitatot.  Az Úr Jézus és a sokaság között kialakult konfrontációról, a számunkra való igei üzenetről elmélkedtünk. A gyűlés fő részét a dec. 9 – re kitűzött orgonaszentelésre meghívandó vendégek névsorának összeállítása és az ünnepség programjának megbeszélése volt.

– 2012. október 23 és 27 között az újboért való hálaadásra készülve bűnbánati istentiszteletet tartottunk este 18,00 órai kezdettel.

– 2012. október 26 – án pénteken gyülekezeti termünkben Dékány Dániel hetényi presbiter tartott filmvetítéssel egybekötött beszámolót a Haiti számára nyújtott mentő misszióban való részvételéről.

– 2012. október 28 – án Úrvacsorával egybekötött istentiszteletet tartottunk az újborért való hálaadás alakalmából, valamint Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a keresztség szentségében részesítette Rosenfelder Marian presbitertestvérünk és Hornyák Katalin Miriám nevű kislányát.

– 2012. október 30 – án a délelőtti órákban iskolánk gyermekei számára istentisztelet volt tartva a reformáció napja alkalmából. Az Igét N. Mudi Henrietta berzéte – kőrösi lelkipásztor hirdette. Az alkalmon iskolánk zenekara Nt. André János szilicei lelkipásztor és Nt. Nyéki Miklós segédlelkész vezérletével bemutatkozott.

– 2012. október 31 – én délután 17,00 órai kezdettel a reformáció napja alakalmából istentiszteletet tartottunk. Az Igét Nt. Buza Bodnár Aranka hirdette. Ezen az alkalmon a gyülekezet előtt egy rövid programmal bemutatkoztak a konfirmadusaink.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .