Rövid híreink

– 2012. május 4 – én egyházmegyei hittanverseny zajlott a Csemadok nagytermében, melyen 8 csoport mérte össze tudásait, Biblia – ismeretét. A 3 fordulós verseny kötelező része A tékozló fiú történetének elbeszélése vagy dramatizálása volt, majd A megvető, A gazdag és Lázár, A gonosz szolga, A búza és konkoly témák közül választhattak a tanulók. Nt. Buza Bodnár Aranka segédlelkész két csoportot készített fel: az iskolát és a gyülekezetet képviselő csoportot. Mindkét csoport aranysávos helyezést ért el.

– 2012. május 5. – én Rozsnyón tartotta a huszadik Vakációs Bibliahét programot a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány, a KOEN.

– 2012. május 6. – án az Anyák napja alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten kedves műsorral kedveskedtek a hittanos tanulók – Nt. Buza Bodnár Aranka rendezésében.

– 2012. május 6. – án Pelsőcön tartotta az Abaúj – Tornai Egyházmegye rendes tavaszi közgyűlését, melyen Ft. Fazekas László püspök is részt vett. Az igehirdetés szolgálatát Nt. Szabó Krisztián, nagyidai lelkipásztor végezte. A gyűlés programja volt az éves összefoglaló értékelés, a szlovák – magyar viszony, a misszió, diakónia, pedagógia. Gyülekezetünket Nt. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztorok és Simon János gondnok képviselték.

– 2012. május 17 – én az áldozócsütörtöki istentisztelet után Stašík Katalin, Stašík Alexandra és Stašík Kristián konfirmandusok tettek vizsgát a presbiterek előtt.

– 2012. május 18 – án és 19 – én gyülekezetünk tagjai és iskolánk tanulói bekapcsolódtak a Kárpát – medencei Szeretethíd akcióba. Pénteken az iskola felső tagozatos tanulói Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Drázus – patak partját és környékét tisztították , míg az alsó tagozatos tanulók az iskola környékét tették rendbe. Szombaton a gyülekezeti tagok a templomban jöttek össze. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor áhitatot tartott, majd az asszonytestvérek a temetőbe mentek ahol Beke Zoltán temető gondnoktól kaptak szerszámok és utasításokat. A férfi testvérek pedig a templomkert s a templom környékét szépítették, tisztították meg.

– 2012. május 20 – án ünnepi istentisztelet keretében tettek vallást a hitükről a Stašík család tagjai: Katalin az édesanya és gyermekei:  Alexandra és Kristián

– 2012. május 25 – én utolsó útjára kísértük a rozsnyói ravatalozóból Szanyi András tiszteletbeli presbitertestvérünket, aki tragikus autóbalesetben hunyt el. Nagy veszteség érte nemcsak a családját, hanem az egész gyülekezetet.

– 2012. május 27 – én Pünkösd ünnepe alkalmából úrvacsorával egybekötött istentiszteletet tartottunk, melyen Veselovsky Angelika, a Selye János Egyetem Teológiai Karának másodéves hallgatója hirdette Isten igéjét. Pünkösd ünnepén, vasárnap délután 17.00 órakor is tartottunk istentiszteletet.

– 2012. május 28 – án, a pünkösdi ünnep második napján délután 18.00 órai kezdettel tartottunk istentiszteletet.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .