Rövid híreink

– 2012. március 8 – 10 között böjti evangelizációs alkalmakon vettek részt gyülekezeti tagjaink Vigtelkén a kultúrházban. az Igét Nt. Berkesi Gábor, Budapest, Pozsonyi úti lelkipásztor hirdette. Március 8 – án s János evangéliuma 2, 1 – 11 versei alapján elmélkedett s lelkipásztor, az Úr Jézus első csodatételéről a kánai menyegzőn.  Március 9 – én a Lukács 19, 1 – 10 verseiben leírt örömhírt, a Zákeus megtéréséről, házának üdvösségéről szóló jó hírt tolmácsolta felénk a lelkipásztor. Március 10 – én Nt. Berki Gábor arról beszélt, hogy az Úr Jézus ma is hív magához. A Márk 10, 46 – 52 verseiben szereplő vak Bartimeus hozzá kiáltott, meggyógyult és követte Őt. Az Úr Jézus ma is meghallgatja, ha hozzá kiálltunk.

– 2012. március 14 – én egyházlátogatást tartottak gyülekezetünkben Nt. Krchoné Géresi Tímea csécsi lelkipásztor, egyházmegyei tanácstag, valamint Nt. Lucskay András nagyszanlánci lelkipásztor. Az istentiszteletet presbiteri gyűlés követte, melyen jelentés készült gyülekezetünk lelki életéről, gazdálkodásáról és közösségi munkáiról.

– 2012. március 15 – én gyülekezetünk valamennyi tagja, vezetősége a lelkipásztoraival közösen részt vettek az 1848/49 -es magyar forradalom és szabadságharcra megemlékező helyi rendezvényen, amelyen az egybegyűltekkel együtt a Petőfi emléktáblánál és a Kossuth szobornál megemlékeztünk a 164 évvel megtörtént eseményekről. A Kossuth szobor előtt gyülekezetünk részéről Nt. Buza Zsolt lelkipásztor, Nagy András és Simon Csaba presbiterek helyzeték el az emlékezés koszorúját.

– 2012. március 25 – én presbiteri bibliaórát tartottunk, melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Máté 18, 15 – 18 versei alapján a gyülekezetünkben létező gondok és problémák elrendezéséről valamint megoldásáról beszéltünk.

– 2012. március 30 – án tavaszi nagytakarítást rendeztünk a templomban és annak kertjében, valamint a parókián.

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .