Rövid híreink – 2020. január

2020. január 1 – én ünnepi évnyitó Istentiszteletet tartottunk templomunkban délelőtt 9,30 órai kezdettel. Igét hirdetett Nt. Varga Zoltán helyettes lelkipásztor. Isten áldását kértünk gyülekezetünkre, családjaink, magyar nemzetünk és velünk élő népekre, városunkra és saját életünkre a 2020 – as esztendőben. A Istentisztelet végén közösen elénekeltünk nemzeti imádságunkat a Himnuszt.

2020. január 18 – án 9,30 órai kezdettel évzáró presbiteri gyűlést tartottunk Nt. Varga Zoltán helyettes lelkipásztor vezetésével a református egyházi iskolánk egyik tantermében, melyen beszámolók hangoztak el: a lelki életről, az iskola életéről és anyagi gazdálkodásáról, gyülekezetünk pénzbeli gazdálkodásáról a 2019 – es esztendőben. A gyűlést szeretetvendégség követte iskolánk éttermében.

2020. január 21 és 23 között zajlottak az ökumenikus imahét istentiszteleti alkalmai. 21 – én az evangélikus templomban Nt. Jozef Markotán római katolikus plébános elmélkedett szlovák nyelven az Apcsel. 27:22 igevers mondanivalója fölött. Nt. Varga Zoltán református lelkipásztor az Apcsel. 27:20 igevers alapján a saját életének viharai és Pál apostolék tengeri vihara között húzott párhuzamot magyar és szlovák nyelven. 22 – én a római katolikus templomban Nt. Varga Zoltán református lelkipásztor ismét két nyelven mondta el az igei magyarázatot az Apcsel. 27.22 igeversek alapján. Nt. Jerguš OIejár evangélikus lelkipásztor az Apcsel. 27: 23,24 és Jónás könyve 1: 9 – 12 igeszakasz hasonló történéseire irányította a hallgatóság figyelmét. 23 – án a mi református templomunkban fogadtuk a római katolikus és evangélikus testvéreinket. Nt Ľubica Olejárová az Apcsel. 27: 33-36 üzenetét tolmácsolta: Az Úr Jézusban találunk pihenést, táplálékot, bűnbocsánatot. Nt. Csapla János római katolikus esperes – plébános szintén az Apcsel. 27:22 vers fő mondanivalóját, a jó reménységben levést hangsúlyozta. Az Istentisztelet után a gyülekezetünk által készített szeretetvendégségben vettünk részt a többi testvér gyülekezet tagjaival együtt.

2020. január 29 – én 17.30 órai kezdettel rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melyre meghívtuk Vanyo Ferenc és Peter Benedikty  épitkezési társvállalkozókat, hogy megbeszéljük és jóváhagyjuk a tornaterempités megkezdését.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .