Rövid híreink – 2020. február

2020. február 2 – án a 9,30 órakor kezdődött istentisztelet után egyházközségi  közgyűlést tartottunk, melyen beszámolók hangzottak el a gyülekezet lelki életéből – Nt. Varga Zoltán helyettes lelkipásztortól, pénztári beszámoló – Ing. T. Kovács Mátétól, valamint Ing. Juhász Edit igazgatónőtől az iskola életéről. Mindhárom beszámoló a 2019 es esztendőről szólt.

2020. február 6 – án Nt. Varga Zoltán helyettes lelkipásztor, Ing. Petri Sándor és Nagy András gondnok, Beke Zoltán presbiter Kassán egyházunk vezetőivel találkoztak és az óvoda és tornaterem építéséről tárgyaltak. A tornaterem ünnepélyes alapkőletételét, az időkapszula elhelyezését február 14 – re, 10,00 órára tűzték ki.

2020. február 10 – én presbiteri gyűlésen megbeszéltük a teendőket, elosztottuk a feladatokat, hogy február 14 – én a tornaterem ünnepélyes alapkőletételét méltóképpen előkészítsük. Megbeszéltük a BGA – hoz benyújtandó pályázatot, megbeszéltük az óvoda és bölcsőde építésével kapcsolatos munkálatokat.

2020. február 14 – én került sor 10.00 kor a tornaterem ünnepélyes alapkőletételére az iskola melletti kijelölt helyen. Az alapkő alá elhelyezték az időkapszulát, melyen fel vannak tüntetve iskolánk és gyülekezetünk vezető személyiségeinek a nevei. Az ünnepségen megjelent Ft. Géresi Róbert püspökhelyettes, Nt. Orémus Zoltán egyházmegyénk esperese, Nt. Gábor Lajos nyugalmazott lelkipásztor, aki a református egyházi alapiskolánk megalapításakor volt az egyházmegyénk esperese, és sokat tett az iskola megalapításának az érdekében, Nt. Molnár Árpád, aki az iskolánk alapításakor gyülekezetünk lelkipásztora volt, és ő is aktívan kivette a részét a szervezési feladatokból az akkori gondnokokkal és presbiterekkel együtt.

2020. február 20 – án 17.00 órai kezdettel presbiteri gyűlést hívtunk össze, melyre meghívtuk Ing. Ivan Rozdobudko tervezőmérnököt, Vanyo Ferenc, Peter Benedikty és Ragályi Géza épitkezési vállalkozókat, hogy összehangolják a feladatok elvégzését.

2020. február 24 – én 10.30 kor Ing. Ivan Rozdobudko elhozta az elkészített tervdokumentációkat és Nagy András gondnokkal együtt benyújtották a rozsnyói városi hivatal épitkezési osztályán, s ezzel megkaptuk az engedélyt az építkezés megkezdéséhez.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .