Rövid híreink – 2020. augusztus – szeptember

2020. augusztus 11 – én presbiteri gyűlésen foglalkoztunk a tisztújítással a Ft. Fazekas László és Fekete Vince főgondnok útmutatásai szerint. Összeállítottuk a gondnoki és a presbiteri tisztségre a jelöltek névsorát, melyet az augusztus 16 – án megtartott egyházközségi gyűlés elé terjesztettük.

2020. augusztus 16 – án a vasárnapi istentisztelet keretében megtartottuk az egyházközségi gyűlést, melyen a gyülekezetünkkel a presbitérium ajánlását az új presbitérium összeálltíására. Majd gyűlésünk során további jelölésekre is sor következett a választó joggal rendelkező gyülekezeti tagoktól s majd ezt követte a gondoki és presbiteri tisztségekre a választás titkos szavazással. A szavazatok összeszámlálásával a következő eredmény született: Nagy András és Várady Zoltán lesznek gyülekezetünk új gondnokai, az új presbitérium tagjai pedig a következők lesznek: Albert Zsuzsa, Badin Ivett, Baffy Zsuzsa, Beke Zoltán, Görgey Árpád, Hiczér András, Icso Ilona, Kulcsár Mária, T. Kovács Máté, Voda Etelka, valamint pótpresbiterek: Fehér József, Juhász Edit és Tóbisz Márta lesznek. Az új presbitérium 2021 januárjától kezdi el működését a gyülekezetünkben.

2020. augusztus 19 – én konfirmadusaink a templomunkban tettek vizsgát a presbitérium és szülők előtt.

2020. augusztus 23 – án az istentisztelet alkalmával a gyülekezetünk előtt vallották meg hitüket fiatal konfirmandusaink: Emődi Róbert, Görgey Anna, Kórintus Sára, Szanyi Bálint-Ádám, Tóth Bence, Veres Saskia. Felkészítő lelkipásztoruk Nt. Varga Zoltán helyettes lelkipásztorunk volt.

2020. szeptember 10 – én  presbiteri gyűlést tartottunk, melyen Nt. Varga Zoltán helyettes lelkipásztor ismertette a Zsinati Tanács határozatát, miszerint Nt. Dr. Takács Klaudia lelkésznőt 2020. október 1 – i hatállyal lesz Rozsnyóra áthelyezve beosztott lelkészi tisztségbe a gyülekezetünkbe. Nagy András gondnokunk beszámolt arról, hogy a parókia emeleti helyiségeit rendbetették a lelkésznő számára.

 

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .