Rövid híreink – 2019. szeptember

2019. szeptember  2 – án 8.00 órai kezdettel templomunkban zajlott a 2019/20 – as tanévnyitó istentisztelete, melyen Nt. Orémus Zoltán, egyházmegyénk esperese az Apcsel. 2:41. versében leírt eseményekkel állította párhuzamba az akkori és mostani eseményekkel: A 3 ezer embert a jeruzsálemi templom kötötte össze, a különféle falvakból érkezett tanulókat pedig a Rozsnyói Református Alapiskola köti össze.

2019. szeptember 4 – én újraindultak a bibliaórák Nt. Varga Zoltán espereshelyettes vezetésével.

2019. szeptember 9 – én az iskolánkban ülésezett a bizottság, melynek tagjai voltak: Nt. Orémus Zoltán esperes, Nt. Varga Zoltán lelkipásztor, az iskola vezetése, gyülekezetünk gondnokai és presbiteri, és az iskola és gyülekezet kapcsolatáról tárgyaltak.

2019. szeptember 17 – én Kassán tárgyaltak az óvoda és tornaterem építésének problémájáról az egyházvezetéssel Nt. Varga Zoltán és Nt. Varga Zoltán lelkipásztor.

2019. szeptember 19 – én a parókiánkon áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést, melyen Nt. Varga Zoltán lelkipásztora  2 Mózes 13:21 és a Zsidók 2:1 verseinek az üzenetét tolmácsolta felénk. A gyűlés programjai között szerepelt az óvoda és tornaterem építésének ismertetése, a lelkészállás betöltésének ügye, a tartozás törlesztése, a Hajdúböszörményi gyülekezet meghívása.

2019. szeptember 30 – án 18.00 órai kezdettel presbiteri gyűlést tartottunk, melyen jelen volt Nt. Orémus Zoltán egyházmegyénk esperese. Nt. Varga Zoltán az Apcsel.24: 10 – 21 igeszakasz magyarázatával tartott bevezető áhitatot. A gyűlésen megtárgyaltuk a megüresedett lelkészállás betöltésének ügyét, a hajdúböszörményi testvérlátogatással kapcsolatos információkat.

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .