Rövid híreink – 2019. október

2019. október 5 – én Egyházközségünk alapiskolájában 10.00 – 14.00 között Családi napot rendeztünk kultúrműsorral és kiállítással egybekötve, melyen szülők, gyermekek, gyülekezeti tagok, elöljárók, mintegy száz érdeklődő vett részt.

2019. október 7 – én a rozsnyói temetőben a Szörcsey Antal 1848/49 – es honvédszázados sírjánál megemlékeztünk a 170 évvel ezelőtti aradi vértanúk kivégzésére. Igét hirdetett Nt. Varga Zoltán lelkipásztor

2019. október 10 – én 18.00 órai kezdettel presbiteri gyűlést tartottunk, melyen a bevezető áhitatot Nt. Varga Zoltán lelkipásztor az Apcsel. 28: 1 – 10 igeszakasz mondanivalója fölött elmélkedett. Megtárgyaltuk a megüresedett lelkészi állás betöltésének ügyét, a hajdúböszörményi testvérlátogatás jelentkezőinek létszámát, az ajándék ügyét, valamint az ingatlanaink megvásárlásának, bérbeadásának lehetőségét, az iskolabusz kölcsönadásának ügyét.

2019. október 12 – én templomunkban esküdtek egymásnak örök hűséget Tóth Viktor és Semančíková Katarína. Az esküvői szertartást Nt. Molnár Árpád a szepsi gyülekezet lelkésze egykori lelkipásztorunk végezte.

2019. október 19 – én az Abaúj – Tornai – i Egyházmegye rendezésében Szilicén valósult meg a Konfirmandus – találkozó. Nt. Varga Zoltán lelkipásztor a gazdag ifjú példázatának üzenetét közölte a mai fiatalok felé. Nt. Varga Balázs lelkipásztor az Úrban való örvendezésre biztatta őket.

2019. október 23 – án Az „ Idősek hónapja ” keretében iskolánk vezetése délután 15.00 órai kezdettel szeretetvendégségre és baráti beszélgetésre hívta meg az idős pedagógusokat, alkalmazottakat, valamint presbitereket.

2019. október 26 és 27 között gyülekezetünk és iskolánk küldöttsége Hajdúböszörményben tett testvérgyülekezeti látogatást, s  egyben 27  – én  a Hajdúböszörményi Kálvin téri testvér gyülekezetünkben emlékeztünk meg az ünnepélyes istentiszteletek alatt délelőtt és délután a 450 éve megalapított Hajdúböszörményi Református Egyházközségre. A Rozsnyói Református Egyházközség nevében köszönetet mondtak és ajándékot adtak át  Nagy András és Ing. Petri Sándor gondnokok, és Simon Csaba presbiter.

2019. október 27 – én a délelőtti istentisztelet keretében Nt. Varga Zoltán lelkipásztor a keresztség szentségében részesítette Ligárt Gábor és Malečková Monika  Lívia nevű kislányát. A lelkipásztorunk a szertartást magyar és szlovák nyelven végezte.

2019. október 31 – én 17.00 órai kezdettel ünnepélyes istentiszteleten emlékeztünk meg a Reformáció 502. évfordulójáról. Igét hirdetett Nt. Nyéki Miklós lelkipásztor, iskolánk tanulói Várady Eszter és Korintus Réka egy – egy költemény előadásával szolgáltak.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .