Rövid híreink – 2019. november

2019. november 1 – én  14.30 órai kezdettel a rozsnyói ravatalozóban ökumenikus istentisztelettel emlékeztünk meg elhunyt szeretteinkről. Gyülekezetünket Nt. Nyéki Miklós lelkipásztor képviselte igehirdetéssel.

2019. november 1 és 2 án 17.00 órai kezdettel az úrvacsorára készülve bűnbánati istentiszteleteket tartottunk, melyen Nt. Varga Zoltán mindkét alkalommal a Jakab apostol  levelének üzenetét tolmácsolta felénk. November 2 – án délután 15.00 órakor Nt. Varga Zoltán lelkipásztor a keresztség szentségében részesítette Pančuchár Tímea  és Kupec Radko Samuel nevű kisfiát.

2019. november 3 -án délelőtt 10.00 órakor az újborért való hálaadás alkalmából úrvacsorai közösséggel egybekötött istentiszteletet tartottunk, melyen Nt. Varga Zoltán lelkipásztor a János evangéliuma 2. részének versei fölött elmélkedett, amikor az Úr Jézusa vizet borrá változtatta.

2019. november 5 – én 9.00 – 12.00 között a parókia földszinti helységeiben közösségi munkát szerveztünk Nagy András gondnok vezetésével hét asszonytestvér és két férfitestvér a takarítást végezte nemcsak a belső helyiségekben, de az udvaron is.

2019. november 6 – án 14.30 kor a rozsnyói ravatalozóból kísértük utolsó útjára özv. Tóth Lajosné szül. Szanyi Irma asszonytestvérünket, akit hosszan tartó betegsége után szólított magához az Úr. Nt. Varga Zoltán a 23. zsoltár szavaival hirdette a vigasztalás igéjét.

2019. november 9 – én 15.00 órakor templomunkban kötött házasságot egymással Hiczér Ágnes református leány és Michal Polaček római katolikus ifjú. Az esküvői szertartást Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor végezte magyar nyelven az 1 Thess. 2:12 és szlovák nyelven a Kolossé 3:1 igeszakasz alapján.

2019. november 20 – én Kassán az Ifjúsági Központban gyülekezetünk küldöttsége: Nt. Varga Zoltán lelkipásztor, Nagy András gondnok, Beke Zoltán presbiter találkoztak Ing. arch. Rozdobudko Ivan tervező mérnökkel, akivel megegyeztek, hogy Rozsnyón találkoznak a kiválasztott vállalkozóval a református egyházi iskolánk területén található tornaterem építésének ügyével kapcsolatosan. Ez a találkozás megtörtént november 25 – én.

2019. november 24 – én a délelőtti istentisztelet keretében egyházközségi közgyűlést tartottunk, melynek témája a presbitérium létszámának a csökkentése volt. A közgyűlés egyhangúan megszavazta, hogy a következő választási időszakban 12 presbitere legyen a gyülekezetünknek. Aznap délután Barkán délután 15.00 órai kezdettel ült össze az egyházmegyei közgyűlés, melynek programpontjai között szerepelt a pályázatok jóváhagyása, telek eladása Szepsi – i gyülekezetnek, a presbiterek létszámának a csökkentése a következő választási időszakban. A következő év szeptember 15 – ig kell a lezajlaniuk a gyülekezetekben a választásoknak, hogy október 1 – től az új presbitériumok állhassanak szolgálatba. A közgyűlés T. Kovács Mátét rozsnyói presbiter testvérünket megválasztotta a megyei számláló bizottság póttagjának.

2019. november 27 – én 18.00 órai kezdettel presbiteri gyűlést tartottunk a református egyházi iskolánk körül épülő tornaterem építésének újratárgyalásának ügyében s a kivitelező vállalkozó kijelölés ügyében.

2019. november 28 – án gyülekezetünk képviseltében Nagy András és Petri Sándor gondnokok és Beke Zoltán, Hiczér András presbiterek megbeszélést tartottak a kijelölt vállalkozókkal. Ragályi és Vanyo urakkal, valamint Ing. arch. Rozdobudko Ivan tervező mérnökkel.

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .