Rövid híreink – 2019. május

2019. április 30 és május 5 – ig iskolánk pedagógusai és családtagjaik Nt. Dr. Buza Zsolt vezetésével kárpátaljai tanulmányi út keretében egyházi intézményeket, árvaházakat látogattak meg. Az Eszenyi testvérgyülekezetnek pedig átadták a pénzbeli támogatásunkat. Ellátogattak Munkácsra és Beregszászra, Nagydobronyba.

2019. május 12 – én a 10.00 órai istentiszteleten iskolánk gyermekei szép műsorral és virágokkal köszöntötték az édesanyákat, Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor rendezésében.

2019. május 13. – 17. között lelkipásztoraink, Nt. Dr. Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka a kárpátaljai ökumenikus találkozón vettek részt Erdélyben, melyet idén az unitárius egyház szervezett. Témája az ökumenizmus a gyakorlatban volt. Kedden este, 14 – én Nt. Dr. Buza Zsolt hirdette az Igét a Márk evangéliuma 1:17 verse szerint, szerdán, 15 – én pedig Nt. Buza Bodnár Aranka a 2. Korinthusi levél üzenetét tolmácsolta. Énlakán voltak elszállásolva.

2019. május 19 – én áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk 17.00 órai kezdettel, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a 2. Mózes 32. 19 – 25 versek mondanivalójával elemeztük. A gyűlésen meghallgattuk MUDr. Temessy Evelin és Ing. Temessy Tivadar bizonyságtételét, akik az áldozócsütörtöki istentiszteleten fognak a gyülekezet előtt konfirmálni. Megbeszéltük  az óvodaalapítás és tornaterem építés, parókia felújítás körüli feladatokat, valamint a májusi és a júniusi lelki alkalmak megrendezését.

2019. május 24 – 25 között  gyülekezetünk küldöttsége, Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor, Nagy András gondnok, Mgr. Pogány Edina és Mgr. Simon Csaba presbiterek képviseletében látogatást tettek a Hajdúböszörményi Kálvin Téri testvérgyülekezetben. Meglátogatták az ottani egyházi óvodát, mellyel a leendő óvodánk szakmai kapcsolatot tarthat fenn.

2019. május 30 – án az áldozócsütörtöki ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezetünk előtt vallást tettek hitünkről  Ing. Temessy Tivadar és leánya MUDr. Temessy Evelin. Majd a presbitérium és a szülők vizsgáztak a konfirmandusok: Badin Flóra, Várady Eszter, Molnár Noémi és Máté Mátyás.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .