Rövid híreink – 2018. június

2018. június 2 – án látogatott el hozzánk a Kassai Szlovák Gyülekezet küldöttsége.

2018. június 2 – 3 – án fogadtuk a Hajdúböszörmény – Kálvin téri gyülekezet küldöttségét a Somogyi László lelkipásztor vezetésével és testvérgyülekezeti szövetséget kötöttünk az ő gyülekezetükkel. A küldöttség meglátogatta iskolánkat és a vasárnapi istentiszteleten Nt. Somogyi László hirdette az Igét a 2 Királyok 19: 31 – 34 igeszakasz alapján.

2018. június 3 – án Szepsiben tartott hálaadó istentiszteletet a Gömöri, Abaúj – Tornai, Zempléni és Ungi Egyházmegye, melyen a magyarországi támogatásokért adtak hálát az Úrnak. Gyülekezetünket Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor, Nagy András gondnok és Varga Fábián iskolánk tanulója képviselték.

2018. június 4 – én a Debreceni Református Kollégium diákjai látogatták meg gyülekezetünket. E nap délutánján 16,30 órakor harangszóval emlékeztünk meg a Trianoni békediktátum aláírásáról.

2018. június 9 – én templomunkban brigádmunkát szerveztünk a déli oldalon kicserélt ablakok utáni törmelékeket takarítottuk el.

2018. június 11 – 14 között lelkipásztoraink Berekfürdőn részt vettek a lelkésztovábbképző tanfolyamon, melynek témája a család volt.

2018. június 16 – án gyülekezeti hittan volt a parókián reggel 9.00 tól 12.00 óráig, melyen Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével a Jelenésének a könyvének a  22 . rész 13. versét dolgozták fel „ Én vagyok az alfa és az omega … ” 7 gyermek és Varga Fábián segítő vezetésével.

2018. június 17 – én áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk. Az áhitat témája Keresztelő János születése volt a Lukács evangéliuma első fejezetének alapján 57 – 66 versei alapján.  A gyűlésen meghallgattuk a 6 felnőtt konfirmandus bizonyságtételét, az átutalásokat, kitűztük a lelki és kulturális alkalmak időpontját, javaslatokat fogadtunk el az  iskola és gyülekezet jó együttműködésére.

2018. június 19 és 25 között  hitnapokat rendeztünk a REAI, Dernői Alapiskola, Fábry Zoltán Alapiskola és a Szádalmási Alapiskola tanulói számára. A hitnapok témája volt: Jézus a tengeren jár.

2018. június 20 – án délután 17,00 órai kezdettel szeretetvendégséggel, szalonnasütéssel egybekötve tartottuk az évzáró bibliaórát.

2018. június 24 – én délelőtt 10,00 órakor ünnepi istentiszteleten tett vallást a hitéről hat felnőtt konfirmandus: Ing. Juhász Edit, Jablonczi Farkas Evelin, Árpási Roland, magyar nyelven, Ľubica Rajnicová, Leško Attila és Brenkus Tamás szlovák nyelven. Félkészítőjük Nt. Dr. Buza Zsolt volt, aki a magyar hitvallókhoz a János evangéliuma 1. részének 19 -28 versei alapján szólt, majd a szlovák nyelvű hitvallókhoz a János 1: 40 – 43  verseinek mondanivalóját tolmácsolta.

2018. június 29 – én 8.00 órai kezdettel tartottuk templomunkban a REAI tanévzáró istentiszteletét., a 24 kilencedik osztályos ballagásával. Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Lukács evangéliuma 5. részének 17 – 26 versei alapján elmélkedett: hihetetlen dolog történt, az Úr Jézus meggyógyította a béna embert. Kiemelte a barátok igyekezetét, segítőkészségét. A tanulókra, a búcsúzókra, az elsősökre egyaránt vonatkozhat az az igazság, hogy az igyekezetből szövődnek a barátságok, alakul ki az összetartozás érzése. Ing. Juhász Edit igazgatónő beszédében értékelte a 2017/18 – as tanévet, kiemelve a sikereket, nehézségeket, dicséretben részesítette a kiváló eredményeket elért tanulókat. Mgr. Farkas Alíz igazgatóhelyettes ismertette a tanulmányi versenyeken, prózamondó és szavalóversenyeken, olimpiászokon és más versenyeken résztvevő és jó eredményt elérő tanulók névsorát. Az igeolvasás szolgálatába bekapcsolódtak az egyes évfolyamok tanulói is. Az énekszámokat Nt. André János lelkipásztor vezetésével iskolánk ének és zenekara képviselte.

 

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .