Rövid híreink – 2018. július

2018. július 2 és 6 között iskolánk területén zajlott a nyári tábor, melynek témái a bibliai állatok: teve, fürj, malac, juh, szamár voltak. A táborban 31 gyermek és 11 segítő vett részt Nt. Dr. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztorok vezetésével. 5 – én ellátogattak a Kassai Állatkertbe. A befejező istentisztelet templomunkban volt július 6 – án 15.00 órai kezdettel, melyen  Nt. Dr. Buza Zsolt a Józsué 1:9 verse alapján hirdette az Igét.

2018. július 4 – én kísértük utolsó útjára a rozsnyói ravatalozóból Domik Barnabás férfitestvérünket. A vigasztalás igéit Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor hirdette a Józsué könyve 1. részének 9. verse alapján.

2018. július 7 – én templomunkban esküdtek egymásnak örök hűséget Kovács Ervin református és Gajdoš Lucia római katolikus ifjú házas párok. Az esküvői szertartást Nt. Varga Zoltán szádalmási lelkipásztor végezte a János evangéliuma 13. részének 35 – 36 versei alapján.

2018. július 15 – én templomunkban Nt. Varga Zoltán, szádalmási lelkipásztor a keresztség szentségében részesítette Domik Attila református és Delogovičová Marianna evangélikus testvérünk Lara nevű kislányát a Máté evangéliuma 10. 13 – 15 verseit magyarázva.

2018. július 22 – én áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk. A bevezetőben a Lukács evangéliuma 8. részének 40 – 48 versei mondanivalója fölött elmélkedtünk Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével. A gyűlés témái a következők voltak: átutalások, az óvodaalapítás, a nyári tábor elszámolása, a templomablakok elszámolása, az iskola és a gyülekezet együttműködése, az iskolabusz vásárlása.

2018. július 26 – án az Érköbölkútról, Romániai Partiumi részéről érkezett fiatalok látogatták meg a templomunkat. Az ottani református gyülekezet képviseletében a 13 fiatal Nt. Ledán M. István lelkipásztor vezetésével érkezett hozzánk.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .