Rövid híreink – 2018. augusztus

2018. augusztus 3 – án ünnepelte 70. születésnapját Ing. Petri Sándor gondnokunk, s a születésnapi ünnepségére meghívta a presbitérium tagjait, valamint lelkipásztorainkat Rozsnyón a 100 P vendéglőben egy közös vacsorára.

2018. augusztus 5 – én a délelőtti istentiszteleten Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a gyülekezet nevében is felköszöntötte Ing. Petri Sándor gondnok urat.

2018. augusztus 8 és 11 között bűnbánati istentiszteleteket tartottunk készülve az új kenyér alkalmából tartandó úrvacsorai közösségre. 8 – án Nt. Dr. Buza Zsolt a Lukács ev. 9: 28 – 36 igeszakasz magyarázatával szólt a gyülekezethez. Az istentiszteletet követően rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melynek egyetlen pontja az iskolabusz megvásárlása volt. 9 – én Nt. Buza Bodnár Aranka a Lukács ev. 9: 37 – 42 versei alapján hirdette az Igét. 10 – én Nt. Dr. Buza Zsolt a Lukács 9: 43 – 45 versei alapján elmélkedett. 11 – én Nt. Buza Bodnár Aranka a Lukács evangéliuma 9. részének 46 – 48 verseinek üzenetét tolmácsolta.

2018. augusztus 11 – én a délelőtti órákban közösségi munkát szerveztünk, melyen férfi testvéreink: Szanyi János, Petri Sándor, Simon Csaba, Hiczér András, Beke Zoltán és Bozsik István a templomunk körül végeztek munkát, az asszonytestvérek pedig: Szanyi Rózsa, Icso Ilona, Csobády Mária, Kuchta Ilona, Kubenko Margit, Farkas Piroska, Kulcsár Mária, Lipták Mónika és Lipták Csenge a templom belsejében végeztek takarítást.

2018. augusztus 12 – én a 10.00 órakor kezdődő istentiszteleten úrvacsorai közösségben részesültünk, így adtunk hálát Urunknak az új kenyér megáldásáért. Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Lukács evangéliuma 12. részének 21. verse alapján szólt a gyülekezethez. Az istentiszteletet követően rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melyen lelkipásztorunk tájékoztatta a presbitereket Kočuta úr újabb ajánlatáról, egy nagyobb, több férőhelyes iskolabusz megvásárlásának a lehetőségéről. A presbitérium egyetértett ennek a busznak a megvásárlásáról.

2018. augusztus 15 – 19 között nyári ifjúsági tábor zajlott Bacsófalván az ÉLESZTŐ, melyen gyülekezetünkből három ifjú leány, Kórintus Réka, Voda Zsófia és Hiczés Ágnes vettek részt. A tábor témája a teremtéstörténet alapján a „ képmás ” volt.

2018. augusztus 21 és 25 között Borzován tinitáborban egyházközségünk iskolájából 5 fiatal vett részt. A tábor részt vevői a talentumokról elmélkedtek.

2018. augusztus 26 – án az istentisztelet keretében Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a keresztség sákramentumában részesítette Bodnár Péter és Bodnár Bernadett Aylin nevű kislányát a Máté evangéliuma 25. részének 45. versének a magyarázatával.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .