Rövid híreink – 2018. április

2018. április 1 – én Húsvét vasárnapján 10.00 órától istentiszteletet tartottunk úrvacsorai közösséggel egybekötve. Nt. Buza Bodnár Aranka az 1 Korinthus 1:18 és a Róma 10:9 versek alapján hirdette az Igét. Délután 17.00 órától is tartottunk istentiszteletet, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt a Máté evangéliuma 28. részének 1 – 8 verseinek üzenetét tolmácsolta.

2018. április 2 – án Húsvét második napján a templomban 10.00 órától is tartottunk ünnepi istentiszteletet, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt hirdette az Igét a János evangéliuma 21 .részének 7. verse alapján.

2018. április 8 – án áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a 2 Korinthus 4: 1 – 6 igeszakasz üzenete felett elmélkedtünk. A gyűlés főbb pontjai voltak: a lelki és kulturális alkalmak, az átutalások, a gondozói szolgálat, az óvodaalapítás, a templomablakok javítása, valamint a parókia felső tetőterének a beépítése.

2018. április 14 – én a KOEN – nyári tábor bemutatót rendeztünk iskolánkban, melyen az Abaúj – Torna – i és a Gömöri egyházmegye képviselői vettek részt. A bemutatót Nt. Molnár Éva királyhelmeci lelkipásztor vezette.

2018. április 15 – én a 10,00 órakor kezdődött istentisztelet keretében Nt. Icsó Sándor a keresztség szentségében részesítette Mgr. Pilcz Henrietta és Fazekas Libor  Barbara nevű kislányát. E nap délutánján templomunkban 14,00 órai kezdettel az MKP rozsnyói járási elnöksége és a rozsnyói járás területén működő teljes szervezettségű magyar alapiskolák szülői szövetségeknek és munka közösségeinek a kezdeményezésére valósult meg a „ II. jótékonysági koncert ”. E jótékonysági koncert célja a járás területén működő teljes szervezettségű magyar alapiskolánk támogatása volt önkéntes adományok hozzájárulásával. A rendezvényen felléptek: Kicsi hang, a Gömörhorkai gyülekezet női kórusa Máté László karnagy vezetésével, az Andrássy Dénes férfikórus Kórintus László karnagy vezetésével, valamint iskolánk negyedik osztályos tanulói: Kórintus László és Kórintus Beáta. A koncert fővédnöke: Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja volt.

2018. április 16 – 19 között városunk területén zajlott a Kárpát – medencei ökumenikus találkozó, melynek a mi gyülekezetünk, valamint a rozsnyói római katolikus gyülekezet volt a házigazdája. 17 – én Hanvára látogattak el a vendégek, ahol megtekintették Tomap Mihály emlékszobrát és a templomot, és Pelsőcön is megálltak. Este 18.00 órai kezdettel templomunkban Nt. Márton Zsolt, a budapesti Papnevelde rektora a Jó Pásztorról hirdette az Igét, majd Nt. Nagy Mátéfi Tímea unitárius lelkésznő Erdélyből a Máté evangéliuma alapján a tisztaságról elmélkedett. 18 – án a Székesegyházban Nt. Dr. Osztie Zoltán evangélikus lelkipásztor a Pál apostol Filippibelikhez írott leveleiből a találkozás örömét emeltek ki. Nt. Gerőfiné Brebovszky Éva is ebből a levélből vett Igét magyarázta: „ Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. ” Nt. Kászoni József, budapesti unitárius lelkész a Jakab levele 4. részének 17. verse alapján elmélkedett.

2018. április 20 – án a rozsnyói köztemetőben kísértük ki utolsó útjára Mgr. T. Kovács Péter gyülekezeti tagunkat, akit 66 éves korában hívott el a mindenható Úr. A gyászszertartáson az Igét Nt. Dr. Buza Zsolt hirdette.

2018. április 27 – én iskolánk pedagógusai és lelkipásztoraink közösségépítő és tanulmányi kirándulásra indultak Erdélybe, melyről 2018. május 1 én tértek haza.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .