Rövid híreink – 2017. szeptember

2017. szeptember 2 – án templomunkban esküdtek egymásnak hűséget Bacskai Árpád és Czabán Veronika, Nt. Drenkó Zoltán szolgálatával.

2017. szeptember 3 – án Rosenfelder Miroslav és Czakói Tímea Leonard nevű kisfiát Nt. Dr. Buza Zsolt a Jelenések 5; 5 – 10 igeszakasz magyarázatával részesítette a keresztség szentségében.

2017. szeptember 4 – én templomi istentisztelettel nyitottuk meg az iskolánkon a 2017/18 – as tanévet a tanulók szolgálatával, Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor igehirdetésével a 4 Mózes 13 – 13, 17  és a Máté 9; 27 – 34 versei alapján. Bemutatta az új megbízott igazgatónőt, Ing. Juhász Editet, aki fogadalmat tett a gyülekezet előtt. Üdvözölte az új pedagógusokat és a diákokat, a kis elsősöket, akik gyermekbibliát is kaptak ajándékba.

2017. szeptember 6 – án szeretetvendégséggel egybekötött bibliaórát tartottunk, melyen a nyári szünet után újra együtt elmélkedtünk Isten igéje fölött.

2017. szeptember 7 – én Soli Deo Gloria – Reformáció 500 – A magyar reformáció öt évszázada címmel nyílott kiállítás a Csemadok nagytermében. Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor tartott bevezető előadást, majd Zsapka Attila, Vadkerty Imre és Sipos Dávid koncertje és Jónás Csaba szavalatai tették emlékezetessé ezt az alkalmat.

2017. szeptember 17 – én délután 17.00 tól órai kezdettel áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Példabeszédek könyve 18. részének 1 – 10 verseit elemeztük. A gyűlésen meghallgattuk a lelki és kulturális alkalmak tervezetét, az átutalásokat, a pénztári beszámolót, az óvodaalapítás és tornaterem  építése körüli ügyek intézéséről, az örökölt lakás teljes szigetelése, az iskolai református hittankönyvek ügyéről és az Iskolatanács presbiteri részének megválasztásáról is tanácskoztunk.

2017. szeptember 23 – án gyülekezeti hittan a parókián volt megtartva, melyen 11 gyermek vett részt. Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével az igazi szőlőtő példázatát dolgozták fel a János evangéliuma 15. részének versei alapján.

2017. szeptember 24 – én a vasárnapi istentiszteleten templomunkban Nt. Zuti Sándor nyugalmazott lelkipásztor hirdette az igét a Jelenések könyvének 1. része igeszakasza alapján.

2017. szeptember 25 – én 10.30 órai kezdettel templomunkban tartott koncertet az Invocatio Musicalis zenei formáció iskolánk tanulói számára.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .