Rövid híreink – 2017. május

2017. május 1 – én konfirmandus napot szerveztünk Kőrösben az Abaúj – tornai Egyházmegye konfirmandusai számára, melyen 57 konfirmandus, 11 lelkipásztor, 11 segítő és szülő vett részt. Gyülekezetünk 5 gyermek, két lelkészünk és egy pedagógus képviselte.

2017. május 3 – án iskolánkban tartotta első ülését az óvodaalapító bizottság Ing. Petri Sándor gondnok  vezetésével, és látogatást tettek Burdiga Pál, Rozsnyó város polgármesterénél az iskola melletti telek megvásárlása céljából. A polgármester úr pozitív választ adott a kérésre

2017. május 6 – án hittanverseny zajlott Alsóláncon. Gyülekezetünkből iskolánk diákjait Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor készítette fel. Az eredmény: A kategóriában első helyezett: Korintus Beáta, Korintus László és Khier Bek Ádám. A kategóriában második helyezett: Timár Zoltán Botond, Havran Tamás. C kategóriában első helyezett: Uličný Lucia, Badin Szilárd és Varga Fábián

2017. május 7 – én a délelőtti istentisztelet keretében Anyák napja alkalmából köszöntöttük gyülekezetünk édesanyáit és nagymamáit. Nt. Buza Zsolt az Ézsaiás 49, 15-16 verseit magyarázva hirdette az Igét, és iskolánkból 18 tanuló szolgált műsorral, verssel és énekléssel

2017. május 13 – án délelőtt 9.00 és 12,00 között gyülekezeti hittanon gyermekeink Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével az Emmausi tanítványok történetével foglalkoztak. Aznap délután 14,00 tól Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Reformáció 500 keretében Naprágyban tartott előadást Füleki Istvánról, aki a naprágyi gyülekezet lelkipásztora volt.

2017. május 17 én délelőtt 10,00 óra  kezdettel iskolánkban rendeztük meg a Szeretethíd felvidéki országos megnyitóját. Nt. Buza Zsolt az Apcsel 10, 17-23 versek alapján tartott áhitatot.Iskolánk tanulói évfolyamok szerint voltak beosztva az egyes szolgálatokra: Az 1 – 5 osztályosok az iskola környékén a és a Rákos alatt szemetet gyűjtöttek. A 6. osztály tanulói meglátogatták az idős pedagógusokat, gyülekezeti tagokat. A 7. osztályosok a temetőben református lelkészeink, városunk nagyjainak a sírját hozták rendbe. A 8 és 9. osztályosok az Idősek otthonában versekkel szolgáltak. A kilencedikesek és a gimnazisták a strandon kerítést festettek. , a Főtéren átfestették a gyermek játszóteret. Délután 13.30 tól és 15.00 ig a gimnáziumban Farkas Henriett paralimpiai bajnokkal volt beszélgetés.

2017. május 21 – én gyülekezetünk küldöttsége: Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor, Nagy András és Petri Sándor gondnokok, valamint Szanyi János presbiter a homonnai gyülekezet meghívására részt vettek a templomszentelési ünnepségen, melyen Ft. Ján Semjan a Nagy vacsora példázata alapján szolgált Igével.

2017. május 25 – én az áldozócsütörtöki istentiszteletet követően 4 konfirmandusunk: Uličný Lucia, Varga Fábián, Veres Sebastián és Badin Szilárd tett szóbeli vizsgát a presbitérium tagjai és a szülők előtt. Nt. Buza Bodnár Aranka készítette fel őket, és tett fel kérdéseket a kátéból és a Bibliából. Mind a négyen megfeleltek és a 28 – i istentiszteleten a gyülekezet előtt tetettek vallást a hitükről.

2017. május 27 – én gyülekezetünk fiataljai lelkipásztoraink vezetésével részt vettek Budapesten a Papp László sportarénában megrendezett hitmélyítő Ez az a nap alkalmon. Aznap reggel gyülekezetünkben reggel 8.00 órától brigád munkát szerveztünk templomunkban és környékén. A férfitestvérek füvet kaszáltak, sövényt nyírtak, az asszonytestvérek pedig a templom belső helyiségeit takarították és a konfirmandusok szülei díszítették a padokat.

2017. május 28 – án délelőtt 10.00 órakor kezdődő ünnepi istentisztelet keretében konfirmandusaink a gyülekezet közössége, szülők, keresztszülők, nagyszülők előtt tettek vallást hitükről, imával énekkel dicsérték Urunkat és mondtak köszönetet szüleiknek és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkésznek a felkészítésért.

2017. május 30 és 31 én a pünkösdi úrvacsorára készülve bűnbánati istentisztelet tartottunk, melyeken Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor az Apcsel 14, 1 – 7 és 8 -18 igeszakasz magyarázatával szolgált.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .