Rövid híreink – 2017. június

2017. június 2 – án és 3 – án 18.00 órai kezdettel bűnbánati alkalmakkal készültünk a pünkösdi úrvacsorai közösségre Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor igehirdetésére figyelve, aki az Apcsel. 14, 19 -20 és 21 – 28 verseinek üzenetét tolmácsolta. Aznap a délelőtti órákban pünkösdi játszóházat, gyermekekkel való foglalkozást rendeztünk gyermekeink számára. Nt. Buza Bodnár Aranka és Pogány Edina a pünkösdi történet feldolgozásával készítették el de sajnos, csak 2 gyermek vett részt ez alkalmon a parókián.

2017. június 4 – én a 10.00 órai istentiszteleten a pünkösd ünnepe alkalmából úrvacsorai közösségben részesültünk, melyen első ízben vehettek részt konfirmandus fiataljaink is. Köszöntöttük Drága Erzsébet asszonytestvérünket kerek évfordulója alkalmából, valamint fiataljaink segítségével a templomban lévő zászlótartóba az ott levő két zászló mellé helyeztük a Reformáció 500 és a Zsoltárok 18; 2,3 versei feliratával ékesedő zászlót, melyet lelkipásztorunk Nt. Dr. Buza Zsolt ajándékozott a gyülekezetünknek.

2017. június 5 – én pünkösd hétfőn 10.30 órai kezdettel iskolán számára tartottunk istentiszteletet a templomban, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a János 14; 22 – 26 igeszakasz alapján hirdette az Igét. Az igehirdetést követően Pogány Edina vezetésével templomi foglalkozás keretében az 1 – 6 évfolyam tanulói végigjárhatták a templomot, a haranghoz is felmehettek, az udvaron, kertben is szemlélődhettek. A felső tagozatosok a Kossuth szoborhoz mentek, melyet 110 éves félállítása alkalmából  megkoszorúztak. Ezt követően a temetőben tartottunk megemlékezést Réz László, egykori templomépítő lelkipásztorunk sírjánál születése 150. évfordulója alkalmából, melyen elhangzott a lelkész életrajza és szavalatok, valamint Nt. Buza Zsolt igehirdetése a Dániel könyve 12; 3 verse alapján.

2017. június 7- én a rozsnyói Apostoli gyülekezet, az Ágostai Evangélikus gyülekezet és a Református gyülekezet rendezésében templomunkban 18,00 órai kezdettel adott koncertet a Kaschauer Band, akik zsidó zenével és énekekkel szolgáltak emlékezve a rozsnyói zsidó emberek elhurcolásának 73. évfordulója alkalmából

2017. június 11 – én a 20. század 50 – es éveiben lerombolt rozsnyói zsinagóga helyén emlékeztünk meg a 303 elhurcolt rozsnyói zsidó emberről, ahol jelenleg most egy emlékkő van elhelyezve. A megjelentek apró köveket helyeztek erre a nagyobb kőre, így rótták le tiszteletüket az elhurcoltak iránt. Az alkalmon jelen voltak egyházi és világi képviselők is.

2017. június 18 – án a délelőtti istentiszteleten Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor köszöntötte Pogány Edina presbitertestvérünket 25. születésnapja alkalmából. Az Apcsel 18; 23 versét idézte, így méltatta Edina sokrétű szolgálatát a gyülekezetben. Aznap délután presbiteri gyűlést tartottunk áhitattal egybekötve, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Jób könyve 13; 1 – 12 verseit elemeztük. A gyűlésen meghallgattuk az egyes alkalmak kiértékelését, a pénzügyi átutalásokat, az elszámolásokat, s megvitattuk az óvodalapítással, a Bartók Zoltán földbérleményével, az iskola igazgatói tisztség betöltésével  kapcsolatos teendőket és problémákat.

2017. június 20 – án hitnapokat tartva mélyítettük iskolás gyermekeink hitét évfolyamonként a mi iskolánkban. Két nappal később Szádalmáson, a helyi lelkipásztor, valamint a szádelői és szilicei lelkipásztor is besegített.

2017. június 22 – én délután 17.00 órai kezdettel szeretetvendégséggel egybekötött évzáró bibliaórán adtunk hálát Urunknak az áldásokért, lelkészeinknek pedig odaadó munkájukért.

2017. június 24 – én az Abaúj – tornai egyházmegye reformátusai a Reformáció 500 jegyében családi találkozóra jöttek Szádalmáson, mely reggel 9.00 kor istentisztelettel kezdődött, igét hirdetett Százvai László kisvárdai lelkipásztor. A gyermekeknek Nt. Nagy Gábor lelkipásztor tartott istentiszteletet, ezután Badin Ádám műsora szórakoztatta őket. 11.30 kor Dienes Dénes sárospataki tanár tartott előadást a reformáció kezdeteiről és terjedéséről Abaújban. Közben katlanokban főtt a gulyás. Délután volt foci torna a fiatalok számára, tánc, gyermekeknek műsor, a mi iskolánk zenekara is szolgált Nt. André János lelkipásztor vezetésével.

2017. június 25 – én a délelőtti istentiszteleten Nt. Dr. Buza Zsolt  lelkipásztor megkeresztelte MVDr. Végső Viktor és Ujčíková Henrietta Nimród nevű kisfiát. Az 1 Mózes; 8 – 9 versek üzenetét  tolmácsolva szólt a szülőkhöz, keresztszülőkhöz és a gyülekezethez.

2017. június 29 – én évzáró bibliaórát tartottunk pedagógusaink számára szeretetvendégséggel egybekötve, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Jób 19; 23 28 versek üzenetéről elmélkedtünk.

2017. június 30 – án 8.00 órai kezdettel istentisztelet tartva zártuk a 2016/17 – es tanévet és búcsúztattuk a ballagó kilencedikes növendékeinket. Az Igét Nt. Drenkó Zoltán hirdette a Zsidókhoz irt levél 12; 1 – 2 versei alapján. Mgr. Uličný Ibolya és Mgr. Kovács Attila igazgatóhelyettes értékelték a tanévet, versenyeket, és kitüntették a kiváló teljesítményeket elért tanulókat. A végzős kilencedikesek közül kiemelték a Korintus Réka, Baffy Anna és Papp Márton tanulók aktivitását, eredményeit. Köszönetet mondtak nyugdíjba vonuló pedagógusainknak: Mgr. Tóth Évának, Timár Zsuzsának és Mgr. Nyéky Annának.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .