Rövid híreink – 2017. január

2017. január 1 – én a 10,00 órakor kezdődő istentiszteleten Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor az Ezékiel könyve 36. részének 26 versével kívánt boldog új évet, erőt, egészséget: „ Új szívet adok nektek, új lelket adok belétek. ” Nemzeti imánk eléneklésével fejeződött be új évi istentiszteletünk.

2017. január 14 – én évzáró presbiteri gyűlést tartottunk iskolánk épületében, melyen a beszámolók hangzottak el: lelkipásztori, pénztári és alapiskolánk életéről a 2016 os esztendejében. A gyűlést szeretetvendégség követte.

2017. január 17 és 19 között zajlottak az ökumenikus imahét eseményei: 17 én az evangélikus templomban Nt. Jozef Markotán római katolikus lelkész az 1 János 2, 1 – 5 versei alapján szólt a jelenlevőkhöz, valamint Nt. Buza Zsolt református lelkipásztor a János evangéliuma 15. részéből az Úr Jézus szeretetéről elmélkedett. Január 18 – án a római katolikus templomban Nt. Buza Bodnár Aranka az 1 János 4, 19 – 21 verseit magyarázta, Nt. Jerguš Olejár evangélikus esperes Mikeás próféta könyve 6. részének 6 – 8 versei alapján szólt a felekezeti különbségek eltörésről az Úr Jézus áldozata által.19 – én a mi templomunkban Nt. Emília Velebírová evangélikus segédlelkésznő a 19. zsoltár 7 – 13 versei alapján elmélkedett, majd Nt. Čapla János katolikus plébános az 1 Sámuel 16, 1 -7 igeszakaszt magyarázta.

2017. január 21 – én reggel 9,00 tól a déli 12,00 óráig gyülekezeti hittanon vettek részt gyermekeink a parókián, melyet Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor készített elő. A 7 gyermekkel és egy konfrimandus segítővel a Boldogmondásokkal foglalkoztak.

2017. január 23 és 28 között lelkipásztoraink: Nt. Dr. Buza Zsolt és Buza Bodnár Aranka lelkésztovábbképző tanfolyamon vettek részt Prágában. A tanfolyam témája „ Ako chutí moc ” – Hogyan ízlik a hatalom.

2017. január 29 – én templomunk adott otthont a 15,00 órai kezdettel megvalósuló jótékonysági koncertnek, melynek bevétele a rozsnyói járás öt teljes szervezettségű magyar tanítási nyelvű  alapiskola támogatására lett fordítva.  A koncerten fellépet a gömörhorkai református gyülekezet kórusa, a Csermosnya völgyi falvak férfi kórusa, Nyéki Miklós zongoraművész, a kassai verséneklő AFF együttes Kristóf Bálint vezetésével, valamint a rozsnyói református egyházközségünk iskolájának tanulói. Az MKP rozsnyói járási elnöksége által szervezett koncerttel hagyományt szeretnénk teremteni. E nap délutánján 17,00 órai kezdettel presbiteri gyűlést tartottunk a parókián, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Zsoltárok könyve 60. részének versei felett elmélkedtünk. A gyűlés főbb pontjai között megvitattuk a templomi áramszolgáltatás elszámolását, Bartók Zoltán kérvényét, az Enepro s.r.o. cég ajánlatát, a Reformáció 500 jegyében megrendezendő konferenciával kapcsolatos teendőket, valamint meghallgattuk az átutalásokról szóló jelentést.

2017. január 31 – én Bibliaolvasó nap volt egyházközségünk iskolájában, 8,00 – 12,00 ig osztályonként olvasták az Igéket: 4 Mózes 19,27, a Jelenések 9,17, a Zsoltárok 112, 113 és a 2 Krónika 35. részeket. Minden osztálynak a lelkipásztor jelölte ki az olvasandó részt. Tíz helyszínen vetélkedő formájában tettek bizonyságot a gyerekek bibliaismeretükről. A Magyar Református Egyház Oktatási Irodája által meghirdetett Bibliaolvasó napon a mi iskolánk több mint 70 iskola közé sorakozott be. Mindez a Reformáció 500 jegyében valósult meg a Kárpát – medencében.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .