Rövid híreink – 2017. február

2017. február 5 – én az istentisztelet után rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk. melynek témája a február 11 – én megtartandó egyháztörténeti konferencia előkészítése, a szeretetvendégséggel kapcsolatos teendők megbeszélése, a feladatok szétosztása volt.

2017. február 8 – án iskolánk 8. és 9. osztályának tanulói, valamint a gimnázium első osztályának a tanulói Kisvárdán megtekintették a „ Kontrasztkiállitást. ”  Vezetőink voltak: Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor és Badin Valéria. Albert Zsuzsa, Timár Zsuzsa pedagógusok.

2017. február 11 – én 10.00 órakor  a templomunkban  megtartott istentisztelettel nyitottuk meg az egyháztörténeti konferenciát, melyen Nt. Jaap Doedens a Pápai Református Teológiai Akadémia tanára a  Kolossé 1, 12 – 23 igeszakasz magyarázásával szolgált. Iskolánk növendékei és gyülekezetünk fiataljai kis műsorral szolgáltak Havran Dániel, Csiha Kálmán: „ Gondoltok e rájuk ? ” c. költeményét szavalta. Ibos Bálint és Kristóf Bálint dicsőítő énekeket adtak elő: a 380. dicséretet, Uram, Tehozzád futok, a Házi áldást.

2017. február 13 – án az adventi és karácsonyi ünnepek alak gyűjtött tárgyi adományokat – használt ruhanemű és könyvek formájában gyülekezetünk presbiter testvérei Hiczér András és Simon Csaba szállították el a kárpátaljai eszenyi református testvérgyülekezetünk számára. Ezeket az adományokat megérkezésünkkor helyi parókián Eszenybe  Nt. Balogh Attila esperes úrnak adtuk át.

2017. február 14 – én iskolánk éttermében 17.00 kor filmvetítésre került sor  „ Meddig tart az eskü ? ” címmel a szülők, házaspárok, gyülekezeti tagok számára

2017. február 22 – én a parókián ülésezett a pénzügyi bizottság, melynek a számlák összerakása, egyeztetése és pontosítása volt a feladata.

2017. február 25 – én gyülekezeti hittan tartottunk a parókián, melyen 16 gyermek vett részt. Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével a Só és a világosság témát dolgozták fel. Segítők voltak: Pogány Edina, Uličný Ibolya és Timár Mátyás.

2017. február 26 – án az istentisztelet keretében Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor az 1 János 5, 1 – 5 igeszakasz magyarázatával a keresztség szentségében részesítette Kaposvári Károly és Hrinda Erika Viktor nevű kisfiát. E nap délutánján 17,00 órai kezdettel a presbiteri gyűlést tartottunk, melyen bevezető áhitat részében Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével az 1 Sámuel 4; 12 – 22 igeszakasz üzenetén elmélkedtünk. A tárgysorozati pontok alapján a templomi áramfogyasztásról, az Enepro szerződésajánlatáról, az egyetemes egyházi projekt keretében megvalósítható óvodaalapításról, a templomablakok cseréjéről tárgyaltunk, s meghallgattuk az átutalásokat. Az óvodaalapítás lehetőségét Ft. Géresi Róbert püspökhelyettes és Nt. Molnár Sándor zsinati főtanácsos ismertették.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .