Rövid híreink – 2017. április

2017. április 11. –  12. – 15. bűnbánati istentisztelettel készültünk a húsvéti úrvacsoravételre. Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor a Márk evangéliuma 15. részének 1 – 26 versei alapján hirdette az Igét.

2017. április 12 – én délelőtt 10.30 – tól iskolánk tanulói és pedagógusai számára ünnepi istentiszteletet tartottunk templomunkban, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Márk evangéliuma 15. részének 6 – 15 versei mondanivalóját magyarázta.

2017. április 13 – án délelőtt 9.00 – 12,00 között a parókián húsvéti játszóházat rendeztünk a gyermekek számára Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével kiemelve a húsvéti történések lényegét. Ez alkalmon 17 gyermek vett részt. Pogány Edina presbiternő volt a kisegítő.Aznap délután 15.00 órára idős testvéreinket hívtuk meg a parókiára, azokat akik nem tudnak eljönni a templomi istentiszteletekre. Az ő számukra úrvacsorai közösséggel egybekötött istentisztelet, valamint szeretet vendégséget készítettünk.

2017. április 14 – én délelőtt 10.00 órai kezdettel nagypénteki istentiszteleten emlékeztünk az Úr Jézus kereszthalálára. Aznap délután Nt. Szabó László nyugalmazott lelkipásztort kísértük utolsó útjára a szádalmási temetőben. Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a János evangéliuma 13, 1 – 15 versei alapján hirdette a vigasztalás igéjét.

2017. április 16 – án húsvét vasárnapján délelőtt 10.00 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet tartottunk úrvacsorai közösséggel egybekötve. Az Úr Jézus feltámadásáért adtunk hálát.

2017. április 17 – én húsvét hétfőn délelőtt 10.00 tól az ünnep második napján is istentiszteletre gyűltünk össze a templomunkban.

2017. április 21 – én lelkipásztorunk, Nt. Dr. Buza Zsolt Sárospatakon a Református Teológia kollégiumában tartott előadást Református emlékezet, kultúra a Felvidéken a kommunizmus idején címmel.

2017. április 23 – án a Pelsőcön megtartott egyházmegyei közgyűlésen vettek részt lelkipásztoraink és gondnokaink, melyen jelentések hangzottak el az esperesi, missziói, diakóniai, lelki gondozói, sajtóelőadói szolgálatokról.

2017. április 24 – 27 között lelkészeink, Nt. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka részt vettek a Kárpátalja – i Rahónban megrendezésre kerülő ökumenikus imahéten, melynek témája volt az ifjúság lelki gondozása s a lelkipásztor mint intézményvezető személye.

2017. április 29 – én iskolánk épületében találkoztak az Abaúj – Torna – i, Gömöri és magyarországi Abaúj egyházmegye KOEN Felvidéki munkacsoportjának tagjai, 35 lelkipásztor és segítő.

2017. április 30 – án áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk, melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével az Apcsel 5, 12 – 16 igeszakasz üzenetén elmélkedtünk. A gyűlés témái voltak: A lelki és kulturális alkalmak és feladatok megbeszélése, pénzügyi átutalások, az igazgatói tisztségre való pályázat kiírása, az óvodaalapítás, a templomablakok javítása, egyéb feladatok és problémák megbeszélése, feladatok szétosztása.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .