Rövid híreink – 2016. november

2016. november 1 – én ökumenikus istentiszteleten emlékeztünk megboldogult szeretteinkről Halottak napja alkalmából. Az istentiszteletet a rozsnyói ravatalozóban volt, melyen egyházunk részéről Nt. Dr. Buza Zsolt az 1. Timóteus 6;16 verse alapján hirdette az Igét.

2016. november 6 – án gyülekezetünk küldöttsége Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével részt vettek Tornagörgőn megtartott hálaadó istentiszteleten, melyen a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma által folyósított pénzbeli támogatásért adtunk hálát.  Nt. Orémus Zoltán, az Abaúj – Tornai egyházmegye esperese a Nagy vacsora példázata alapján hirdette az Igét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Soltész Miklós államtitkár köszöntötte a jelenlevőket. Nt. Dr. Buza Zsolt pedig egy kisebb prezentáció keretén belül mutatta be, mely gyülekezetek részesültek e támogatásban az Abaúj – Tornai Egyházmegye területén.

2016. november 7 és 10 között lelkipásztoraink Nt. Dr. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka részt vettek a X. Kárpát – medencei Ökumenikus Lelkésztalálkozón, melynek vezérgondolata volt: „ Az idők jelei.” Szakmai csoportokban a következő témák kerültek a megvitatásra: testi – lelki értékek, párkapcsolat – család, hagyomány – szabadság, kultúra – elidegenedés, ifjúság – fejlődés, közösség, közélet – individualizmus, szellemi – lelki javak – szekuláris világ, technológia – környezetvédelem.

2016. november – 13 án áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk. Az áhitaton a kiinduló igeszakasz a 2 Korinthus 9; 6 -15 versei voltak, és a gyülekezeten belüli adakozásról elmélkedtünk Nt. Buza Zsolt vezetésével. A gyűlésen elhangzottak a beszámolók: a lelki életről, a pénztári állapotról, egyházi iskolánk életéről, a gondozói szolgálatról, a napközis nyári tábor pályázatáról, a Ft. Szőke István lelkipásztor megemlékezési ünnepségről, valamint az átutalásokról.

2016. november 15 – én a parókián megtartott gyülekezeti hittan témája a gazdag és Lázár története volt. Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével 10 gyermek és két kátés ifjú segítők végezte a foglalkozásokat.

2016. november 18 – án Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor előadást tartott Sárospatakon a Teológiai Akadémián, gulágkonferencia rendezvényen „ Lelkészüldözés és egyházüldözés a Felvidéken ” címen.

2016. november 19 – én immáron 20. alkalommal került sor iskolánk jótékonysági báljára a rozsnyói Városháza nagytermében, melyen 120 személy vett részt.

2016. november 20 – án a Csécsen rendezett egyházmegyei közgyűlésen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor, Ing. Petri Sándor és Nagy András gondnokok képviselték a gyülekezetünket.

2016. november 26 – án konfirmandusnap megrendezésére került sor Szádalmáson az iskola tornatermében az Abaúj – Tornai – i egyházmegye fiataljai számára, melyen 70 konfirmandus, 14 lelkész és a konfirmáció utáni korosztály mint segítők vettek részt. Nt. Dr. Buza Zsolt az Ezsdrás 9; 9 igeszakasz alapján az újraélesztésről tartott előadást.

2016. november 27 – én az istentiszteletet követően rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melynek egy pontja volt: a Ft. Szőke István, egykori lelkipásztorunk halálának 80. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezési ünnepség előkészítéséről és az ezzel járó feladatok elosztásáról.

2016. november 30 – án a délelőtti istentiszteletet tartottunk templomunkban, melyen Lucskayné Ábrahám Erzsébet a Máté evangéliuma 2;2 verse alapján hirdette az Igét egyházi iskolánk tanulói és pedagógusai számára.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .