Rövid híreink – 2016. május

2016. május 1 – én az istentiszteletet keretében Anyák napja alkalmából megemlékeztünk az édesanyákról. Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Királyok könyve 3, 16 – 28 igeszakasz magyarázatával, gyermekeink pedig szép műsorral szolgáltak.

2016. május 5 – én konfirmandus – vizsgára került sor, melyen az áldozócsütörtöki istentiszteletet követően 11 konfirmandus tett szóbeli vizsgát a presbitérium és a szülők előtt: Baffy Anna, Korintus Réka, Kulcsár Norbert, Magyar Mihály László, Németh Dávid, Németh Ádám, Szűcs Christopher, Tokár Dávid magyar nyelven, egy felnőtt konfirmandus Sikúr Naomi szintén magyar nyelven tett bizonyságot hitéről. Félkészítőjük Nt. Buza Bodnár Aranka lelkésznő tett fel nekik kérdéseket a Kátéból, a parancsolatokból, ünnepkörökből stb. Szlovák nyelven vizsgázott három leány: Simona Krajíčková, Fatima Orbánová és Vivien Orbánová. Félkészítőjük Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor volt. Ő készítette fel angol nyelven Sikúr Naomit is.

2016. május 7 – én brigádmunkát szerveztünk a templomunkban és a templomkertben. Asszonytestvéreink a belső helyiségeket takarították és a konfirmáció alkalmára szépen feldíszítettek.  Férfitestvéreink pedig sövényt nyírtak, kaszáltak a templom környékét tették rendbe.

2016. május 8 – án ünnepélyes istentiszteleten tett vallást hitéről a 11 konfirmandus, délelőtt magyar nyelven, délután 14.00 órai kezdettel pedig szlovák nyelven. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor az V. Mózes 33, 1 – 29 verseinek üzenetével, áldásaival szólította meg a fiatalokat.

2016. május 10 – 14 között bűnbánati héten készültünk a vasárnapi úrvacsoravételre az esti istentiszteleteken Nt. Buza Bodnár Aranka és Nt. Buza Zsolt lelkipásztorok a Bírák könyvének 1 – 4 fejezeteivel elmélkedtek Isten népének honfoglalásának eseményeiről.

2016. május 13 – án KOEN bemutatónap alkalmából találkoztak az Abaúj – tornai Egyházmegye és a Gömöri Egyházmegye lelkészei, hitoktatói és a nyári tábor programját mutatták be, melynek fő témája az Úr Jézusnak a Péterhez intézett kérdései voltak: „ Szeretsz – e engem ? ”

2016. május 14 – én pünkösdi játszóház megrendezésére került sor a parókián, melyen 11 gyermek és Uličný Lucia kátés segítő részvételével, Nt. Buza Bodnár Aranka és Nt. Buza Zsolt lelkipásztorok irányításával a pünkösdi történetet dolgozták fel: Péter apostol igehirdetésével, a Szentlélek kitöltését és anyaszentegyház megalapítását.

2016. május 15 – én pünkösdi ünnepi istentiszteletet tartottunk, melyen úrvacsorai közösségben részesülhettek a hitükből vallást tett fiatalok is, mint a gyülekezetünk új tagjai. Nt. Buza Bodnár Aranka az Apostolok cselekedetei 2. részének 1 – 36 verseit magyarázva hirdette az Igét. Az istentisztelet keretében Nt. Buza Zsolt lelkipásztor megkeresztelte Hajdú Tamás és Nagy Diana Vivien nevű kislányát a Bírák könyvének 5. részéből vett válogatott verseket véve alapul.

2016. május 16 – án délelőtt 10,30 órai kezdettel pünkösdi istentiszteleten vettek részt iskolánk tanuló és pedagógusai, melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a Kolossé 3, 23 -25 és a Bírák könyve 6, 1 -24 versei alapján hirdette az Igét.

2016. május 19 – én ellátogattak hozzánk hollandiai testvéreink Albert Heldoorn és Henk Selles, akik gyülekezetünkben és az iskolánkban ellenőrizték a diakóniai célokra küldött segélyek felhasználását.

2016. május 20 és 21 – én a Szeretethíd keretében iskolánk tanulói gyülekezetünk időseit látogatták meg sütemény kínálva, szeretetet, vidámságot árasztva. Gyülekezetünk tagjai pedig a városi temetőben tették rendbe egyházi és városi nagyjainknak a síremlékeit, valamint a parókia kapuját festették le.

2016. május 22 – én presbiteri gyűlést tartottunk, melyen meghallgattuk az iskolai, pénztári és a lelki életről szóló beszámolókat, az elszámolásokat, megbeszéltük a gondozói szolgálatot, a lelkészbeiktatással kapcsolatos teendőket. A bevezető áhitat keretében Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével Gedeon történetéről elmélkedtünk a Bírák könyve 8. részének 1 – 17 versei alapján.

2016. május 28 – án a Városháza nagytermében 19,00 órai kezdettel rendezett próbabálon iskolánk nyolcadikos és kilencedikes tanulói mutathatták be tánctudásukat. A bált Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a Zsoltárok könyve 149. részének 2 és 3 versei alapján nyitotta meg.

2016. május 29 – én az istentiszteleten Nt. Buza Zsolt megkeresztelte Klotnyai Zsolt és Szanyi Szilvia Kitty Elizabet nevű kislányát a Máté 16, 15 és Ézsaiás 4,2 versekből kiindulva. Az istentisztelet után rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk melyen az ENERGO s.r.o. cég ajánlatát adandó választ vitattuk meg.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .