Rövid híreink – 2016. június

2016. június 4 – én a Budapesten megrendezett „ Ez az a nap ” hitmélyítő alkalmon gyülekezetünkből 16 – an vettek részt, lelkipásztoraink Nt. Dr. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka vezetésével. Az elmélkedés témája a János evangéliuma 3,8  igeszakasz alapján a szélhez hasonlóan munkálkodó Szentlélek volt.

2016. június 11 – én templomunkban fogadott egymásnak örök hűséget T. Kovács Máté presbiter testvérünk és neje Klárik Csilla. A szertartás szolgálatát Nt.Buza Bodnár Aranka lelkipásztor a Jeremiás könyve 32, 38 – 40 versei alapján végezte.

2016. június 12 – én áhitattal egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk, melyen Nt. Buza Zsolt a Bírák könyve  21 . részének magyarázatával mutatott rá az Isten nélküli döntések veszélyére. A gyűlés fő részében a 2016. július 3 – án megtartandó lelkészbeiktatásról kapcsolatos teendőkről, a feladatok elosztásáról volt szó.

2016. június 13 – 16 között lelkészeink Nt. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkésztovábbképzőn vettek részt Berekfürdőn. A háromnapos továbbképzés a reformáció témáiról szóltak az előadások. A pénz a (a bank) a keresztyén ember életében, Újszövetségi eszkatológia (halál – feltámadás – örökélet), Ószövetség a szószéken, a reformáció és az egyházi hagyomány megjelenése a kazuáliákban, Kálvin szociáletikája.

2016. június 18 – án gyülekezeti hittan tartottunk a parókián, melyen két gyermek vett részt. Nt. Buza Bodnár Aranka vezetésével 1. zsoltárt magyarázták: kik a csúfolódók, gúnyolódók.

2016. június 19 – én vasárnapi ünnepi istentiszteleten, 500 nappal a reformáció 500. évfordulója előtt gyülekezetünk tagjai, gyermekek, szülők, nagyszülők, presbiterek, gondnokok, egyházi iskolán pedagógusai szolgáltak igeolvasással, szavalatokkal, a reformáció lényegének magyarázatával. Az istentisztelet után csoportfénykép készült a megjelent gyülekezet tagokról, háttérben a templomunkkal.

2016. június 20 – 21 – 22 között  az iskolásoknak tartottunk hitnapokat: 20 – án a Fábry Zoltán Alap és Középiskola, 21 – én az egyházi iskolánknak, és 22 – én a Szádalmási Alapiskola és Óvoda növendékei részére, melynek vezérigéje a Jónás 2, 8 vers volt: „ Az Úrra gondoltam. ” Közös éneklés, bibliai történet átadása, 12 helyszínen a bibliai történetre rákötött játékok tették színessé az alkalmat.

2016. június 23 – án szeretetvendégséggel, szalonnasüttéssel fejeztük be a bibliaórai összejövetelek időszakát.

2016. június 26 – án az istentisztelet végén rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk melyen pontosítottuk a lelkészbeiktatás teendőit, feladatait, valamint a tűzvédelmi technikus látogatásával kapcsolatos utasításokat.

2016. június 30 – án tanévzáró istentiszteleten búcsúztak iskolánk végzős 9 – es tanulói, akik szép műsorral szolgálva megköszönték a 9 év áldozatos munkáját a pedagógusoknak, lelkipásztoroknak, szülőknek. Nt. Dr. Buza Zsolt a Lukács evangéliuma 9. részének 37 – 43 versei alapján az igehirdetésében a gyermek, a szülő és a tanítványok mai helyzete és az evangélium szereplői helyzete között vont párhuzamot.  Mgr. Uličný Ibolya igazgatónő ünnepi beszédében értékelte a végzős tanulók sokéves kitartó munkáját, és Gyenes Orsolyának valamint Zagiba Mátyásnak Pro Schola elismerő oklevelet adományozott. Ibos Bálint is elismerésben részesült az iskolában kifejtett aktív munkájáért. Mgr. Kovács Attila igazgató helyettes ismertette az egyes versenyek eredményeit.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .