Rövid híreink – 2016. július

2016. július 3 – án ünnepi istentiszteletet keretében kettős lelkészbeiktatásra került sor templomunkban: Nt. Orémus Zoltán esperes úr beiktatta az első lelkipásztori állásba Nt. Dr. Buza Zsoltot, a második lelkipásztori állásba Nt. Buza Bodnár Arankát a rozsnyói református gyülekezetünkben. Ft. Fazekas László püspök úr az 1 Korintus 3; 9 – 17 versei alapján hirdette az Igét.

2016. július 4 és 8 között napközis tábort szerveztünk gyermekeink számára iskolánk területén, melyen 40 gyermek vett részt. 4 – én téma: engedelmesség. Bibliai történet: (Lk 5;1-11) a csodálatos halfogás. 5 – én téma: bizonyságtétel. Bibliai történet: A lábmosás (Jn 13;1-10), 6 – án téma: megbízatás. Bibliai történet: Péter tagadása (Jn 18; 15-18, 21; 3 – 7 és 15 – 17). 7 – én a téma: felelősség. Bibliai történet: A sánta meggyógyítása az Ékes kapunál (ApCsel 3; 1-10). 8 – án téma: misszió. Bibliai történet: Kornélius százados (ApCsel 10).

2016. július 9 – én presbiteri gyűlést tartottunk a templomban, melyen Deme Péter testvérünk tett tanúbizonyságot.

2016. július 10 – én a vasárnapi istentisztelet keretében a gyülekezet előtt tett bizonyságot a hitéről Deme Péter testvérünk, valamint a keresztség szentségében részesítette őt Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor.

2016. július 16 – án Kassa – Bélán esküdtek egymásnak hűséget Margitics Katalin római katolikus és Deme Péter református testvérünk. Az esküvői szertartást Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor végezte a Ruth könyve 1. részének 16 – 18 versei alapján.

2016. július 13 – 17 között vakációs bibliahéten szolgáltak lelkipásztoraink a Kárpát – aljai Eszenyben. Ibos Bálint és Tokár Dávid voltak a segítők. A KOEN program szerint vették a témákat, kirándulást is szerveztek Munkács várához, Vereckére, Kendereskére. Vasárnap a záróistentiszteleten Nt. Buza Zsolt hirdette az Igét Eszenyben és Szalókán a Lukács evangéliuma 12, 41 – 48 versei alapján.

2016. július 21 – én templomunkban esküdtek egymásnak hűséget Sikúr Naomi református nőtestvérünk és Telecky Béla római katolikus testvérünk. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor magyar nyelven a Bírák könyve 5; 32 verse és angol nyelven az Efezus 5; 27 – 32 igeszakasz alapján hirdette az Igét.

2016. július 24 – én presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk, melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Lukács evangéliuma 17. részének 11 – 19 verseiben leírt történet felettel elmélkedtünk. A gyűlés főbb pontjai voltak: a lelkipásztori, pénztári és iskolai beszámolók, a gondozói szolgálat, a templomi padfűtés, a Kárpát – aljai diakóniai szolgálat, valamint átutalások és elszámolások.

2016. július 24 és 29  között a Borzován rendezett tini – táborban egyházközségünk alapiskolából 8 gyermek vett részt. A hét főtémája a boldogság volt. A gyermekek felügyeletét és vezetését lelkészeink: Nt. Dr. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka látták el.

2016. július 31 – én az istentiszteleten megemlékeztünk Dr. Katona László főgondnok halálának 85. évfordulójáról, a rozsnyói gyülekezetben a gömöri egyházmegyében és az itt élő magyar közösségért végzett áldozatos munkájáról. Az istentiszteletet követően megkoszorúztuk a temetőben levő sírját és a megemlékezés végeztével elénekeltük nemzeti imánkat a himnuszt.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .