Rövid híreink – 2016. február

 • 2016. február 7 – én presbiteri gyűlést tartottunk bibliaórával egybekötve. Az áhitatot Nt. Dr. Buza Zsolt a Máté 9, 1 – 8 igeszakasz alapján tartotta. A gyűlés témái: az elszámolások, ügyintézés, biztosítás, revízió,  gondozói szolgálat, a Kárpátaljai diakóniai szolgálat, parókia javítás kolaudációja.
 • 2016. február 10 – én A házasság és család hete alkalmából iskolánkban filmvetítésre került sor Imákkal nyert csaták címmel, melyen 27 szülő és pedagógus vett részt. Nt. Buza Bodnár Aranka a Család könyve című könyvet adta át a résztvevőknek.
 • 2015 február 11 és 13 között bűnbánati héten istentiszteletekkel készültünk a vasárnapi böjti úrvacsoraosztásra. Az igehirdetés témája a tanítványok kiküldése volt a Máté 10 része szerint.
 • 2016. február 14 – én kettős keresztelő tanúi lehettünk. Nt. Dr. Buza Zsolt az 1 Korintus 13, 8 – 13 verseivel angol nyelven is keresztelte meg N. Kovács Jonathan és N. Kovács Henriett Stella Mária nevű kislányát. Nt. Buza Bodnár Aranka a Zsoltárok 112, 1 – 2 versei alapján elmélkedve keresztelte meg N. Kovács Attila és N.Kovács Erika Olivér nevű kisfiát. Nagyböjt első vasárnapján úrvacsorai közösségben részesültünk.
 • 2016. február 17 – én Losoncon kísértük utolsó útjára Ibos Dezsőné asszonytestvérünket, akit életének 78. évében szólított magához az Úr. A temetésen a rozsnyói küldöttséget lelkipásztoraink, gondnokaink, valamint egykori kollégái a gimnáziumi tanárok képviselték.
 • 2016. február 21 -én az istentisztelet után rendkívüli presbiteri gyűlésen a templomi padfűtés beszerelésének lehetőségét vitattuk meg, s a kivitelező céget is kiválasztottuk.
 • 2016. február 25 – én egyházlátogatást végeztek gyülekezetünkben: Nt. Orémus Zoltán, egyházmegyénk esperese és Nt. Vargha Balázs, szádelői lelkipásztor.
 • 2016. február 26 – án az első és második kátés csoportnak a parókián vetítettük Az Istenember c. filmet.
 • 2016. február 27 – én gyülekezeti hittan keretében a parókián a 3 – 12 éves gyermekek számára közösségi alkalomra került sor a délelőtti órákban: 9.00 – 12.00 között, melyen 10 gyermek vett részt. A bibliai történet: Jézus megmossa tanítványai lábát – eszerint a központi téma: Ti is tiszták vagytok ?
 • 2016. február 28 – án presbiteri gyűlést tartottunk, melyen bevezető áhítatában Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a Máté 14, 22 – 33 igeszakaszban alapján a tanítványok kicsinyhitűségéről, Péter apostol vakmerőségéről, és az Úr Jézus hatalmáról, segítségéről elmélkedett: A gyűlésen meghallgattuk az átutalásokról szóló jelentéseket, a gondozói szolgálat élindításának feltételeit, a Kárpátaljai diakóniai szolgálatot – az eszenyi testvér-gyülekezeti látogatás időpontját, a templomi padlófűtést, örökölt lakás bérleti szerződés meghosszabbításának vitattuk meg.
 • 2016. február 29 – én a rozsnyói ravatalozóból kísértük utolsó útjára György Tibor testvérünket, akit életének 84. évében szólított el az Úr. A vigasztalás igéit Nt. Dr. Buza Zsolt az 1 Korintus 15, 3 -11 és a Józsué 1, 8 versei alapján hirdette.

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .