Rövid híreink – 2016. december

2016. december 4 – én ünnepi istentiszteleten emlékeztünk meg Ft. Szőke István lelkipásztorról, halálának 80. évfordulója alkalmából, melyen jelen voltak unokái és egyházmegyénk képviseletében Bocskorás Bertalan, aki tolmácsolta Nt. Orémus Zoltán esperes úr üdvözletét. A templomban kiállítást rendeztünk Ft. Szőke István életét és munkásságát bemutató iratokból, újságcikkekből, dokumentumokból. Az istentisztelet után a rozsnyói köztemetőben megkoszorúztuk a sírját. E nap délutánján presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk. Az áhitat témája az 1 János ; 1 – 4 igeszakasz volt. A gyűlésen meghallgattuk a beszámolókat a pénztár állapotáról, a gondozói szolgálatról, a holland támogatásról, a kárpátaljai diakóniai szolgálat előkészítéséről, az átutalásokról, valamint megbeszéltük a karácsony előtti teendőket, és jóváhagytuk a választók névjegyzékét a 2017 – es évre.

2016. december 8 – án rendhagyó bibliaórán a parókia közösségi termében vetítéssel egybekötött úti beszámolót hallhattunk lelkipásztoraink Nt. Dr. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka október eleji izraeli útjáról.

2016. december 11 – én templomunkban az istentisztelet keretében szép adventi koncerttel szolgáltak a zeneiskola növendékei: Istent dicsőítő énekszámokat, zenekari műveket, kórusműveket, költeményeket adtak elő.

2016. december 14 és 16 között evangelizációs esteken vettünk részt Kőrösben az ottani kultúrházban, melyeken Nt. Szilágyi Zsolt debreceni lelkipásztor hirdette az Igét a terméketlen fügefáról Lukács 13 ; 6 – 8 a tékozló fiúról Lukács 15  ; 11 – 32 és az Úr Jézus születésérő Máté 1 ; 20 igeszakasz alapján.

2016. december 15 – én délután „ iskolakopogtatóra ” hívogattuk az óvodás gyerekeket iskolánkba, ahol kedves műsorral, játékokkal várták őket elsőseink Mgr. Nagy Andrea tanító néni. E nap délutánján ökumenikus istentiszteletre került sor Sajóházán az Idősek Otthonában, melyen a római katolikus egyház képviseletében Jozef Markotán, az evangélikus egyháztól Nt. Jerguš Olejár esperes, a református egyház képviseletében Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor a 25. Zsoltár magyarázatával szolgált.

2016. december 18 – án délután kezdettel Adventi délutánt rendeztünk idős testvéreink számára a parókia gyülekezeti termében igehirdetéssel, úrvacsorai közösséggel egybekötve. Ez alkalmon Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Jelenések 5  ; 4 – 6 verseit magyarázta a 23 résztvevőnek.

2016. december 20 – án délután a történelmi városháza nagytermében iskolánk növendékei karácsonyi műsorral kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek, nyugalmazott pedagógusoknak, iskolabarátoknak, vendégeknek. A zsúfolásig megtelt teremben gyönyörködhettünk a sok tehetséges gyermek előadásában. A műsort követően iskolánk éttermében karácsonyi szeretetvendégséggel vártak szakácsnőink. Ft. Erdélyi Géza nyugalmazott püspök és kedves felesége is megtisztelte iskolánkat a műsoron és a vacsorán való részvételével. A vacsora után visszaidézte a 20 évvel ezelőtti iskolaalapítás eseményeit, és Isten iránti hálával mondott köszönetet a pedagógusoknak a 20 éves alázatos munkáért.

2016. december 21 és 23 között a karácsonyi úrvacsoravételre készülve bűnbánati istentiszteletet tartottunk templomunkban 18,00 órai kezdettel a Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztoraink a Zsoltárok 23, 24 és 25 részének a magyarázatával.

2016. december 22 – én délelőtt 10,00 órai kezdettel iskolánk tanulói és pedagógusai számára adventi istentiszteleten Nt. Buza Zsolt a Titushoz írott levél 1 ; 1 – 4 verseiből indulva kiindulva elmélkedett az örök élet reménységéről.

2016. december 24 – én karácsony Szentestéjén 17.00 órakor gyűltünk össze templomunkban az ünnepi istentiszteletre, melyen gyülekezetünk gyermekei Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével szép műsorral szolgáltak és kis ajándékcsomagot kaptak a karácsonyfa alól. Nt. Dr. Buza Zsolt hirdette az Igét Lukács ev. 2 ;12 – 16 igeszakasz alapján.

2016. december 25 – én úrvacsorai közösséggel egybekötött istentiszteleten adtunk hálát Mennyei Atyánknak legnagyobb ajándékáért a mi Megváltónkért. Nt. Dr. Buza Zsolt a Máté ev. 2  ; 1 – 12 valamit a Titushoz írott levél 2. részének 11 – 15 versei alapján hirdette az Igét. E nap délután 17,00 órai kezdettel a legátus Bódi Krisztina a János ev. 1 részének 14. verse felett elmélkedett.

2016. december 26 – án délelőtti istentiszteleten szintén Bódi Krisztina legátus igehirdetését hallgathattuk a Lukács ev. 2 ; 10 – 12 versei alapján.

2016. december 31 – én a 2016 – os évet délutáni istentiszteleten búcsúztattuk és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor igehirdetése arra buzdította szívünket, hogy szemünket és gondolatainkat az élő és cselekvő Istenre szegezzük: Ézsaiás 43 ; 18 – 19 versei segítségével.

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .