Rövid híreink – 2015. szeptember

2015. szeptember 2 – án ünnepélyes tanévnyitó istentiszteletet tartottunk a templomban. Nt. Dr. Buza Zsolt elmélkedett Isten Igéje felett a Prédikátor 3, 3 – 14 a Márk 1, 1 – 3 versei alapján, melyet a 7 – 8, valamint 1. osztályos tanulók olvastak fel. A lelkipásztor szólt a tanulókhoz, szülőkhöz, pedagógusokhoz: Az egyházi iskola felfelé mutat, mutassunk mi is Krisztusra ! Mgr. Uličný Ibolya újonnan kinevezett iskolaigazgató tanévnyitó székfoglaló beszédében arra szólította fel iskolánk tanulóit és alkalmazottait, hogy „ élő kövekké, lelki házzá “ épüljenek fel. A pedagógusok bemutatása és a hat kis elsős megáldása után Nt. Buza Zsolt lelkipásztora megköszönte Mgr. Kovács Attilának az iskola vezetését az elmúlt öt éves ciklus alatt.

2015. szeptember 3  -án szalonnasütéssel egybekötött bibliaórát tartottunk a parókia udvarán, hálát adva az Úrnak a nyár folyamán kiárasztott áldásaiért, a gyermek és ifjúsági táborokért.

2015. szeptember 9 – én megkezdődött a parókia épületének külső felújítása. Még e napon az Abaúj – Tornai Egyházmegye által szervezett lelkészértekezleten vettek részt: Nt. Dr. Buza Zsolt, Nt. Buza Bodnár Aranka és Nt. Böszörményi Tamás Szádalmáson. A tűzvédelmi továbbképző vezetője Kőrösi Gábor volt.

2015. szeptember 12 – én gyülekezeti hittant tartottunk a parókián, melyen 12 gyermek és egy felnőtt édesanya, Tisza Mária vett részt.Lelkipásztoraink Bábel tornyáról szóló bibliai részt dolgozták fel a gyermekek számára.

2015. szeptember 20 – án rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melynek két pontja volt: a parókia külső vakolata színének megállapítása és a gyülekezeti gondozói szolgálat beindítása, az alapító okirat elkészítése.

2015. szeptember 26 – án „ A keresztyének és szociális munka “ témájával foglalkozó konferencián vettek részt Pozsonyban Ibos Henriett, presbiter testvérünk és egyben a Diakóniai Központ igazgatója és Nt. Buza Zsolt lelkipásztor.

2015. szeptember 27 – én Nt. Böszörményi Tamás segédlelkész hirdette az Igét templomunkban, s elbúcsúzott a rozsnyói református gyülekezettől, mivel letelt a 2 éves segédlelkészi szolgálat ideje. Október 1 – től Nagykövesdre helyezték át helyettes lelkészi beosztásba. Nt. Dr. Buza Zsolt megköszönte odaadó szolgálatát és további lelkészi szolgálatához Isten áldását kérte. Még e nap délutánján presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk. Az áhitat vezérigéje a Máté evangéliuma 7. részének 13. és 14. verseiben való felhívás volt: a keskeny út, szoros kapu és a széles út és tágas kapu – az Úr Jézus intelmei tanítványaihoz. A gyűlés témáit az elszámolások, a beszámolók, az előttünk álló feladatok megbeszélése képezték.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .