Rövid híreink – 2015. november

2015. november 1 – én ökumenikus istentiszteletet volt a rozsnyói ravatalozóban melyen gyülekezetünk részéről Nt. Buza Bodnár Aranka szolgált igehirdetéssel az 1 Korintus 15, 12 – 16 versek alapján.

2015. november 5 és 6 – án Nt. Buza Bodnár Aranka mint előadó vett részt Galántán az SZMPSZ – Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által szervezett konferencián, melynek témája az empátia volt.

2015. november 7 – én az Abaúj – Tornai Egyházmegye szervezésében reggel 9,30 órától délután 16,00 óráig konfirmandus napra került sor a szádalmási iskola tornatermében, melynek témája Krisztus teste volt „ Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyébként annak tagjai “ (1Kor. 12,27) Ez alkalmon gyülekezetünkből 12 konfirmandus vett részt.

2015. november 8 – án gyülekezetünk küldöttsége lelkipásztoraink vezetésével részt vettek Szepsiben Nt. Molnár Árpád megválasztott lelkipásztor beiktatása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten és tolmácsolták gyülekezetünk jó kívánságát.

2015. november 9. a 10 – én Nt. Dr. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztorok lelkésztovábbképzőn bővítették ismereteiket Mályiban, ahol az emberi és anyagi erőforrásokról elmélkedtek.

2015. november 10 és 13 közt lelkipásztoraink részt vettek a Budapest V. kerület Kárpát – medencei testvérvárosok lelkészeinek ökumenikus találkozóján, melynek témája a katechetika – hitoktatás volt. A találkozó keretében Nt. Dr. Buza Zsolt igehirdetéssel szolgált az unitárius templomban, Nt. Buza Bodnár Aranka pedig áldásmondással szolgált a Deák – téri evangélikus templomban.

2015. november 14 – én délelőtt gyülekezeti hittant tartottunk a parókián, melyen 9 gyermek jelent meg, s Uličný Lucia mint segítő. A bibliai történetek közül most Jónás prófétával foglalkoztak. Központi téma ez volt: Istennek célja van az életünkkel. E nap estjén került sor iskolánk XIX. Jótékonysági Estjére, melyen szülők, pedagógusok, iskolabarátok, volt tanítványok vettek részt. Az est bevételével oktatásunk színvonalának emelésére fordítjuk.

2015. november 15 – én templomunkban az istentisztelet keretében két szíriai származású keresztyén fiatalember Joussef Fakkouri: Keresztyénüldözés a 21. században a Közel – Keleten, valamint Adonis Kassab: A hit nemes harca Szíriában – a múlt és jelen tükrében címmel. Előadásukat vetített képekkel dokumentálták. E nap délutánján 17,00 órai kezdettel presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk. Az áhitaton Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével a Márk evangéliuma 12, 13 – 17 versei alapján arról  elmélkedtünk, hogy szabad – e adót fizetni a császárnak ? A gyűlés témái voltak: befizetések és a nyári tábor költsége. A fő téma a lelkészválasztás volt, melyet Nt. Orémusz Zoltán esperes úr vezetett, az ő jelenlétében a presbiterek egyhangúan meghívták gyülekezetünkbe Nt. Dr. Buza Zsoltot és Nt. Buza Bodnár Arankát megválasztott lelkipásztoroknak, első és második lelkészi állásba.

2015. november 17- én kisebb munkálatokat végeztünk el a parókiánk előtt melyen jelen voltak a két gondnok testvérünk Petri Sándor mérnök és Nagy András a presbiter testvérek közül pedig Hiczér András, T. Kovács Máté és Simon Csaba.

2015. november 21 – én Nt. Buza Bodnár Aranka részt vett Budapesten a Bibliaalapú élménypedagógiai interaktív előadáson: „ A fegyvertelen játszótárs “ címmel a Kalandok és álmok munkaműhely keretében.

2015. november 22 – én rendkivüli presbiteri gyűlésen megbeszéltük, hogy december 13 – án időseink számára úrvacsorával egybekötött adventi összejövetelt rendeztünk.

2015. november 29 – én a Barkán megtartott őszi Egyházmegyei közgyűlésen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor Petri Sándor és Nagy András gondnokok és Ibos Henriett képviselték gyülekezetünket. Tárgya a parókiák, templomok felújítása az egyházépítő és missziói keret megvitatása volt.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .