Rövid híreink – 2015. március

– 2015. március 4 – én lelkipásztoraink Nt. Dr. Buza Zsolt, Nt. Buza Bodnár Aranka és Nt. Böszörményi Tamás részt vettek az Abaúj  – Tornai egyházmegye lelkészeinek Szádalmáson megtartott értekezletén, melyen meghallgatták  Mgr. Ibos Henrietta,a Diakóniai Központ igazgatójának előadását a diakónia fontosságáról és lehetőségeiről az egyházban.

– 2015. március 8 – án rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk a templomi istentisztelet után, melynek témája a böjti evangelizációval kapcsolatos teendők megbeszélése, az egyházlátogatás és a kis autóbusz üzembe helyezése volt.

– 2015. március 12 – 14 között böjti evangelizációs alkalmak zajlottak Rozsnyón, a Városháza nagytermében, melyeken Nt. Százvai László, kisvárdai lelkipásztor szolgált igehirdetéssel és magyarázattal. 12 – én az Ézsaiás 58. részének, valamint a János evangéliuma 2. részének versei alapján elmélkedett a helyes böjtről és az Úr Jézus első csodatételéről. Március 13 – án a János evangéliuma 5. részének 1 – 15 verseiből a betesdai fürdőben való gyógyításáról beszélt. Március 14 – én pedig a Péter apostol tagadásáról, majd pedig az Úr Jézus iránti szeretetéről elmélkedett a János evangéliuma 21. részének versei szerint.

2015. március 15 – én Az istentisztelet keretében Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor megkeresztelte Cselényi Tibor és Cselényi Hiczér Anikó Emma nevű kislányát. Március 15 – én templomunkban. Ez istentisztelet keretén belül szép műsorral emlékeztek meg iskolánk tanulói az 1848. március 15 – i eseményekről. Gyülekezetünk elöljárói és tagjai közösen még e nap délutánján a a rozsnyói köztemetőben Szörcsey Antal honvédszázados síremlékénél, a Petőfi emléktáblánál és a Kossuth szobornál emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 167. ik évfordulójáról.

– 2015. március 19 – én egyházlátogatásra került érkezett gyülekezetünkbe Nt. Orémus Zoltán, kassai lelkipásztor, az Abaúj – Torna – i egyházmegye esperese, valamint Nt. Vargha Zsuzsa, szádelői lelkipásztor. A látogatás templomi istentisztelettel kezdődött, melyen Nt. Vargha Zsuzsa hirdette Isten igéjét. a János evangéliuma 15, 1 – 8 versei alapján. A presbiteri gyűlés fő pontjai az egyházlátogatók szemrevételezései és lelkészválasztás voltak.

– 2015. március 22 – én presbiteri gyűléssel egybekötött bibliaórát tartottunk, melyen Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor a Máté evangéliuma 6, 1 – 15 igeszakaszából kiindulva a helyes imádkozásról elmélkedett. A gyűlés főbb pontjait az elszámolások, a holland adomány szétosztása, átutalások, a holland kórus fellépése körüli teendők megbeszélése, valamint a második lelkészi állás kialakításának elfogadása képezték.

– 2015. március 24 és 27 – én gyülekezetünk tagjai lelkipásztoraink vezetésével részt vettek Szádalmáson az evangelizációs esteken, melyeken Nt. Mező Miklós, Kárpát – aljai lelkipásztor a Vak Bartimeusról szóló igeszakaszt magyarázta.

– 2015. március 27 – én Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor részt vett Nt. Püski Dávid előadásán, melyet a királyhelmeci gimnáziumban tartott. Az előadás témája az internet káros hatása, az Istentől való eltávolodás volt. Erre mutatott rá a címe is:  Behálózva. Az előadó lelkipásztor egyetemi lelkész Debrecenben. Március 27 – én a rozsnyói ravatalozóból kísértük utolsó útjára Noge Tivadarné asszonytestvérünket. A gyászszertartás szolgálatát Nt. André János szilicei lelkipásztor végezte.

– 2015. március 28 – án Húsvéti játszóházat rendeztünk a parókián. A nagyhéti eseményeket elevenítettük fel bábjátékokkal eljátszva, készítettünk húsvéti képeslapokat. A foglalkozásokon 11 gyerek, 3 felnőtt és a kisegítők: Ligárt Emese és Stašík Alexandra vettek részt Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .