Rövid híreink – 2015. május

– 2015. május 1 – én Nt. Dr. Buza Zsolt, Nt Buza Bodnár Aranka és Nt. Böszörményi Tamás lelkipásztorok vezetésével konfirmandus napot szerveztünk, melyen 98 fiatal vett részt. Borzován volt a találkozó, innen mentünk át Szilicére az erdőn át, követve múltbeli lelkipásztorok útját, akik a vasárnapi istentiszteletre ezen az úton jártak.

– 2015. május 3 – án Anyák napján a templomi istentisztelet keretében 22 gyermek szolgált ünnepi köszöntővel az édesanyák tiszteletére.

– 2015. május 4 – én templomunkban adott koncertet a Sirchadasj együttes, melynek bevételét a Kárpátaljai testvéreink megsegítésere ajánlottunk fel a Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül.

– 2015. május 5 – 7 között lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt, Nt. Buza Bodnár Aranka részt vettek a délvidéki Bácskatopolyán rendezett Kárpátmedencei Ökumenikus Találkozón, melynek témája volt: a hit, mint nemzetmegtartó erő.

– 2015. május 9 – én brigádmunkát szerveztünk a templom körül. Férfitagjaink a templomkertet tisztították, sövényt metszettek, az asszonytestvérek pedig a belső helyiségeket takarították.

– 2015 május 11 – én Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor részt vett Királyhelmecen a KOEN táborokkal kapcsolatos padlókép – technika bemutatóján.

– 2015. május 14 – én az áldozócsütörtöki istentiszteletet követően Ibos Bálint konfirmandus vizsgát tett a presbitérium és a családtagok előtt.

– 2015. május 15 – én Nagy Diana és Hajdu Tamás esküdtek egymásnak hűséget templomunkban. Az esküvői szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte az Ézsaiás 54, 10 Ige alapján.

– 2015. május 17 – én ünnepi istentisztelet keretében tett vallást a hitéről Ibos Bálint a gyülekezet előtt – nemcsak szavakkal, de énekkel is. Félkészítője Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor volt. A gyülekezet nevében Petri Sándor gondnok üdvözölte tagjaink sorában.

– 2015. május 19 és 23 között bűnbánati hetet tartottunk, esti istentiszteleteken készülve a pünkösdi úrvacsorai közösségre, az 1. Mózes 1,2,3, és 4 fejezetének magyarázatával.

– 2015. május 22 – 24 között Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor részt vett a Balatonszárszón rendezett a „ Napernyő ” táborral kapcsolatos munkamegbeszélésen.

– 2015. május 23 – án gyülekezeti hittant tartottunk a parókián, melyen 5 gyermek vett részt. A Szentlélek kitöltetése volt a téma, Ligárt Emese, Stašík Alexandra és Fazekas Krisztián foglalkoztak velük.

– 2015. május 24 – én úrvacsorai közösséggel egybekötött ünnepi istentiszteleten emlékeztünk meg a pünkösdi eseményekről. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor az Apcsel 2., 1 – 13, valamint az 1 Mózes 11, 1 – 9 versei alapján hirdette az Igét.

– 2015. május 25 – én Pünkösd hétfőn d.e. 10.30 kor a REAI tanulói és alkalmazottai számára tartottunk istentiszteletet, melyen Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor az Apcsel 2., 37 – 47 igeszakaszt magyarázta.

– 2015. május 30 – án rendezték meg Budapesten az „ Ez az a nap ” hitmélyítő alkalmakat, melyen az egyházmegye támogatásával és lelkipásztoraink szervezésében a gyülekezetünkből 20 – an vettünk részt.

– 2015. május 31 – én az istentisztelet után Bodnár Péter tett konfirmandus vizsgát. a presbitérium és család tagjai előtt.

– 2015. május 31 – én Bódvavendégiben tartották az egyházmegyei közgyűlést, melyen lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt, Nt. Buza Bodnár Aranka, Nt. Böszörményi Tamás, Petri Sándor és Nagy András gondnokok, valamint Ibos Henriett és Beke Zoltán presbiterek vettek részt.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .