Rövid híreink – 2015. május

– 2015. május 1 – én Nt. Dr. Buza Zsolt, Nt Buza Bodnár Aranka és Nt. Böszörményi Tamás lelkipásztorok vezetésével konfirmandus napot szerveztünk, melyen 98 fiatal vett részt. Borzován volt a találkozó, innen mentünk át Szilicére az erdőn át, követve múltbeli lelkipásztorok útját, akik a vasárnapi istentiszteletre ezen az úton jártak.

– 2015. május 3 – án Anyák napján a templomi istentisztelet keretében 22 gyermek szolgált ünnepi köszöntővel az édesanyák tiszteletére.

– 2015. május 4 – én templomunkban adott koncertet a Sirchadasj együttes, melynek bevételét a Kárpátaljai testvéreink megsegítésere ajánlottunk fel a Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül.

– 2015. május 5 – 7 között lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt, Nt. Buza Bodnár Aranka részt vettek a délvidéki Bácskatopolyán rendezett Kárpátmedencei Ökumenikus Találkozón, melynek témája volt: a hit, mint nemzetmegtartó erő.

– 2015. május 9 – én brigádmunkát szerveztünk a templom körül. Férfitagjaink a templomkertet tisztították, sövényt metszettek, az asszonytestvérek pedig a belső helyiségeket takarították.

– 2015 május 11 – én Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor részt vett Királyhelmecen a KOEN táborokkal kapcsolatos padlókép – technika bemutatóján.

– 2015. május 14 – én az áldozócsütörtöki istentiszteletet követően Ibos Bálint konfirmandus vizsgát tett a presbitérium és a családtagok előtt.

– 2015. május 15 – én Nagy Diana és Hajdu Tamás esküdtek egymásnak hűséget templomunkban. Az esküvői szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte az Ézsaiás 54, 10 Ige alapján.

– 2015. május 17 – én ünnepi istentisztelet keretében tett vallást a hitéről Ibos Bálint a gyülekezet előtt – nemcsak szavakkal, de énekkel is. Félkészítője Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor volt. A gyülekezet nevében Petri Sándor gondnok üdvözölte tagjaink sorában.

– 2015. május 19 és 23 között bűnbánati hetet tartottunk, esti istentiszteleteken készülve a pünkösdi úrvacsorai közösségre, az 1. Mózes 1,2,3, és 4 fejezetének magyarázatával.

– 2015. május 22 – 24 között Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor részt vett a Balatonszárszón rendezett a „ Napernyő ” táborral kapcsolatos munkamegbeszélésen.

– 2015. május 23 – án gyülekezeti hittant tartottunk a parókián, melyen 5 gyermek vett részt. A Szentlélek kitöltetése volt a téma, Ligárt Emese, Stašík Alexandra és Fazekas Krisztián foglalkoztak velük.

– 2015. május 24 – én úrvacsorai közösséggel egybekötött ünnepi istentiszteleten emlékeztünk meg a pünkösdi eseményekről. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor az Apcsel 2., 1 – 13, valamint az 1 Mózes 11, 1 – 9 versei alapján hirdette az Igét.

– 2015. május 25 – én Pünkösd hétfőn d.e. 10.30 kor a REAI tanulói és alkalmazottai számára tartottunk istentiszteletet, melyen Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor az Apcsel 2., 37 – 47 igeszakaszt magyarázta.

– 2015. május 30 – án rendezték meg Budapesten az „ Ez az a nap ” hitmélyítő alkalmakat, melyen az egyházmegye támogatásával és lelkipásztoraink szervezésében a gyülekezetünkből 20 – an vettünk részt.

– 2015. május 31 – én az istentisztelet után Bodnár Péter tett konfirmandus vizsgát. a presbitérium és család tagjai előtt.

– 2015. május 31 – én Bódvavendégiben tartották az egyházmegyei közgyűlést, melyen lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt, Nt. Buza Bodnár Aranka, Nt. Böszörményi Tamás, Petri Sándor és Nagy András gondnokok, valamint Ibos Henriett és Beke Zoltán presbiterek vettek részt.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .