Rövid híreink – 2015. július

– 2015. július 6 – 10 között napközis tábort rendeztünk iskolánk területén, melyen 38 gyermek, 13 vezető és 4 lelkipásztor vett részt. A tábor vezérfonalát a KOEN alapítvány által kiadott vakációs bibliahét anyaga képezte, az Eszter története napokra lebontva: Királyné-választás, Eszter a feladat súlya alatt, az első vacsora, történetkönyv, a második vacsora, önvédelem, s gyászból ünnep a 126. zsoltár szerint. Az elmélyítés témái ezekből adódtak, mint az engedelmesség, felelősségvállalás, bölcsesség, önazonosság, háládatosság.

– 2015. július 19 – én istentisztelet keretén belül köszöntöttük Várady Katalin nőtestvérünket, 50. születésnapja alkalmából.

– 2015. július 25 – én a két gondnok testvérrel, valamennyi presbiterrel és néhány gyülekezeti taggal együtt közösségi munkát tartottunk a templomunk kül és belterületén.

– 2015. július 26 – án Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a keresztség szentségében részesítette Várady Zoltán és Perlaki Erika  Annamária nevű kislányát az 5 Mózes 33, 26 -27 igeszakasz alapján. Aznap délutánján presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk a gyülekezeti teremben. A János evangéliuma 19, 38 – 42 versei, valamint a II. Helvét Hitvallás XXVI. fejezete alapján elmélkedtünk az Úr Jézus temetése, a hívők eltemetése és a holtak emléke körül való gondoskodásról. A gyűlés főbb pontjai: a pénztári beszámoló, a nyári napközis tábor elszámolása, a parókiajavítás, a Közalapi járulék befizetése, az örökölt lakás balkonajtójának cseréje.

– 2015. július 27 – 31 között Tinitábor volt Borzován, melyen az iskolánkból 5 gyermek vett részt. A Márk evangéliuma 5, 1 – 20 versek alapján a gadarai megszállott meggyógyításáról Nt. Szarvas László, felsővályi lelkész tartott előadást. Sámson története alapján evangelizált Nt. Dr. Buza Zsolt. A reggeli áhitatot felváltva tartották a lelkészek az Efezusi levél lelki fegyverzeteiről – Nt. Mikos Tamás, Nt. Fejes Ágnes, valamint Nt. Buza Bodnár Aranka.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .