Rövid híreink – 2015. augusztus

2015. augusztus 15 – én Nt. Drenkó Zoltán templomunkban megkeresztelte Ádám Gabriella és Szitás Ferenc Rudolf nevű kisfiát a Máté evangéliuma 28. részének 18 – 20 versei alapján.

2015. augusztus 16 – án istentisztelet után rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melyen az augusztus 23 – án tartandó ünnepi istentisztelettel és templomunk felépítésének 110. évfordulójával kapcsolatos  feladatokat beszéltünk meg.

2015. augusztus 19 és 22 között bűnbánati hetet tartottunk, készülve az új kenyérért való hálaadás úrvacsorai közösségre. Lelkipásztoraink a Márk evangéliuma 6. részének 30 – 56. verseit magyarázták.

2015. augusztus 20 – án gyülekezetünk lelkipásztorai, gondnokai, valamennyi presbitere és tagja részt vettek a Szent István napi ünnepségen Krasznahorkaváralján, melyen ünnepi misén emlékeztünk államalapító királyunkra aki a magyarság körében a Karpát – medencében elterjesztette a keresztyénséget. A helyi honfoglalási emlékműnél tartott Igei köszöntőben lelkipásztorunk, Nt. Dr. Buza Zsolt a 2 Mózes 33. része válogatott versei szerint az Úrnak a választott népével való közösségeiről elmélkedett.

2015. augusztus 23 – án az ünnepi istentiszteleten Nt. Molnár Árpád, szepsi – i lelkipásztor hirdette az Igét, megemlékezve templomunk félépítésének 110. évfordulója alkalmából, valamint az ő itteni szolgálata alatt folytatott felújítási munkálatokról a 100. évforduló alkalmából. Igemagyarázatában a 2. Mózes 35. és a 2 Mózes 25. részeinek válogatott verseiből indult ki. Az istentisztelet keretében úrvacsorai közösséget tartottunk, hálát adva az új kenyérért. Az ünnepi hangulatot emelte még Csiha Kálmán verse. Szeressétek a templomot Várady Eszter előadásában, valamint Bocskorás Bertalannak, az Abaúj – Tornai Egyházmegye képviselőjének az üdvözlő beszéde, tolmácsolva Nt. Orémus Zoltánnak egyházmegyénk esperesének levelét. Végül a jelenlevők megtekintették a tárlatot, melyen láthatták a 110 évvel ezelőtti újságcikkeket, szerződés – leveleket, jegyzőkönyveket, az adományozók névsorát. Gyülekezetünk asszonytestvérei süteménnyel, üdítővel kínálták vendégeinket.

2015. augusztus 30 – án presbiteri bibliaórát tartottunk, melyen Pál apostolnak a Tesszalonika-beliekhez írott levele, 5. rész 21 – 22. versei alapján a szertartásokról, vallásos szokásokról és a közömbös dolgokról elmélkedtünk Nt. Dr. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével.

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .