Rövid híreink – 2014. november

2014. november 1-én a halottak napján Nt. Buza Zsolt református lelkipásztor a Lukács evangéliuma 7. részének 11 – 17 versei alapján hirdette a feltámadás örömhírét a rozsnyói temető halottas házában. A római katolikus egyház részéről Nt. Vojta Richárd esperes – plébános, az evangélikus egyház részéről pedig Nt. Jergus Olejár esperes szolgált igehirdetéssel.

2014. november 5-én lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt, Nt Buza Bodnára Aranka és Nt. Böszörményi Tamás részt vettek  a Teleki László Alapítvány és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház rendezésében Csécsen megtartott műemlékvédelmi továbbképzésen.

2014. november 8-án az iskolánk jótékonysági bált rendezett a szülők, pedagógusok és iskolabarátok részvételével, melynek bevételét a note bookok vásárlására fordították az iskola részére.

2014. november 9-én presbiteri bibliaórával egybekötött gyűlést tartottunk, melyen a szent keresztségről elmélkedtünk Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével, a Máté evangéliuma 3, 13 – 17 igeszakasz alapján. A gyűlés főbb pontjait a Kassai Szlovák Református Egyház kérvénye, a parókiajavítás, az éves kéményrevízió, a pénztári beszámoló, valamint a missziói projekt és a nyári tábor finanszírozása képezték.

2014. november 11-15 között lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka részt vettek Budapesten megrendezett VIII. Kárpát – Medencei Ökumenikus Találkozón, melynek témája a jegyesoktatás, a válás, az elvált szülők gyermekeinek a viselkedése volt. November 12 – én Nt. Buza Zsolt a Német-ajkú Gyülekezet református templomában a Prédikátor könyve 4, 7 – 12 versei alapján hirdette az igét. November 13 – án a Deák – téri templomban tartott ökumenikus istentiszteleten Nt. Buza Bodnár Aranka szolgált a Zsoltárok 133, 1. versének igemagyarázatával.

2014. november 15-én a Felső – Magyarországi Református Pedagógusműhely, valamint a Lévai József Református Gimnázium és Diákotthon „ Neveljétek őket … “ témájú műhelykonferencián vettek részt lelkipásztoraink: Nt. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka és Mgr. Uličný Ibolya igazgatóhelyettes.

2014. november 16-án rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk a templomunkban az istentisztelet után, melyen a parókiajavítására tett árajánlatot fogadtuk el , valamint  a „ Nyilas Misi karácsonya “ alkalmából készítendő csomagok ügyét beszéltünk meg.

[shashin type=”photo” id=”120,121,122,123,124,125″ size=”xsmall” columns=”max” order=”user” position=”center” crop=”y”]

2014. november 17-én a két gondnok testvérünk Petri Sándor mérnök és Nagy András valamint három presbiter testvérünk: Szanyi János, Hiczér András és Simon Csaba munkájuk eredménye képen sikerült a parókia udvarán levő macskakövekből amit Elek Attila rozsnyói református gyülekezeti tag adományozott a gyülekezetnek új járdát készíteni a parókia udvarában.

2014. november 18-20 között Nt. Böszörményi Tamás segédlelkész médiamissziós tanfolyamon vett részt Mályiban.

2014. november 22-én gyülekezeti hittan órákat tartottunk a parókián d.e. 9 – 12 óra között. melynek témája a Zakariás és Erzsébet története volt. A lelkipásztorokat Stašík Alexandra és Stašík Kristián segített a rendezésben. 10 gyermek és 2 szülő vett részt a hittan órákon.

2014. november 27-én a Diósgyőri Református Általános Iskola fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó hét ünnepségein vett részt Nt. Buza Zsolt lelkipásztor iskolánk képviseletében.

2014. november 29-én Konfirmandus nap keretében 65 konfirmandus találkozott Szádalmáson. Ezen az Egyházmegyei lelki alkalmon 14 lelkipásztor és 6 segítő vett részt. A játékokat Nt. Buza Bodnár Aranka vezette, az éneklést Nt. André János Nt. Hranyó Mihály gyakorolta velük. A főelőaadást Tt. Vargha Balázs tartotta a gazdag ifjú történetéből a Máté evangéliuma 19, 16-30 versei alapján. A bevezető áhitatot Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a 2 Mózes 33, 14 – 15 versei alapján tarotta, a záró imádságot pedig Nt. Orémus Zoltán, egyházmegyénk esperese mondta el.

2014. november 30-án egyházközségi gyűlést tartottunk a templomunkban a parókia javításának ügyét, s a javításra tett árajánlatot beszéltük meg.

2014. november 30-án a Szesztán megtartott Egyházmegyei Közgyűlésen gyülekezetünket Nt. Buza Zsolt, Nt. Böszörményi Tamás segédlelkész, valamint Nagy András gondnok képviselték. A parókia felújításához benyújtott pályázatunkat a közgyűlés az első három esélyes közé sorolta.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .