Rövid híreink – 2014. január

– 2014. január 5 – én az istentiszteleten eskütétellel erősítették meg a megbízatásukkal járó presbiteri felelősséget azok a presbiterek és gondnokok, akiket november 10 – én megválasztott a gyülekezet.

– 2014. január 7 – én kísértük utolsó útjára Laczo Béla testvérünket a rozsnyói ravatalozóból. A temetési szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte. a Máté 5, 14 – 16 igeszakasz alapján.

– 2014. január 11 – én évzáró presbiteri gyűlést tartottunk iskolánk épületében, melyen jelen voltak az újonnan megválasztott és régi presbiterek, valamint Mgr. Kovács Attila igazgató. A gyűlés főbb pontjai a lelkipásztori, pénztári és iskolai beszámolók voltak. Megvitalásra kerültek a 2014 – es évre kitűzött költségvetés tételi is. A gyűlés szeretetvendégséggel ért véget.

– 2014. január 11 – én a rozsnyói ravatalozóból kísértük utolsó útjára Kardos Lajos testvérünket, aki az utóbbi időkben Prágában lakott és dolgozott. A temetési szeretartást Nt. Radácsy Károly pelsőci lelkipásztor végezte a Zsoltárok 73, 23 – 26 igeszakasz alapján.

– 2014. január 12 – én egyházközségi gyűlést tartottunk, melyen elhangzott mindhárom beszámoló: a lelkipásztori, pénztár és iskolai. A gyülekezet hozzászólás nélkül tudomásul vette a beszámolókat.

– 2014. január 18 – án templomunkban esküdtek egymásnak örök hűséget Csengery Zoltán és Lőrincz Roberta. Az esküvői szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte az Énekek éneke 3, 4 -7 versei alapján.

– 2014. január 19 – én presbiteri gyűlést tartottunk bibliaórával egybekötve. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a 2 Mózes 20, 1-17 verseiben leírt Tízparoncsolatot a II. Helvét hitvallás XII. fejezete szerint magyarázta. A gyűlésen többek között bizottságokat választottunk, hogy így eloszthassuk a gyülekezetben végzendő feladatokat: diakóniai, pénzügyi, missziói, épitkezései, hírközlő, külügyi és iskolai bizottságot, melyeknek a koordinálását a presbiterek és a gondnokok fogják végezni.

– 2014. január 21 és 23 között ökumenikus imanapokat tartottunk. Január 21 – én az evangélikus templomban Nt. Martin Trojan római katolikus káplán a Filippi 1, 3 – 11 versei alapján, Nt. Böszörményi Tamás segédlelkész a János 1, 9 verse hirdette az Igét. Januér 22 – én a római katolikus ferences templomban Nt. Jerguš Olejár evangélikus esperes a Jó pásztor példazatát magyarázta a János evangéliuma 10, 11 – 16 versei alapján. Nt. Buza Bodnár Aranka református lelkipásztor pedig az Efezus 4, 7 – 13 igeszakaszt választotta a keresztyén egység fontosságának hangsúlyozására. Január 23 – án a mi templomunkban Nt. Solárik Vilmos evangélikus lelkipásztor az 1 Korintus 1, 13 versét magyarázta. Nt. Zsóka János római katolikus káplán pedig a Zsidókhoz írott levél 10, 19 – 25 versei fölött elmélkedett. Az ökumenikus imahét szeretetvendégséggel ért véget, melyet a mi gyülekezetünk rendezett a Nyugdíjas klubb helyiségeiben.

– 2014. január 29 – én kísértük utolsó útjára a rozsnyói ravatalozóból Drága László mérnök volt gondnok és pénztárnok testvérünket. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a 3 János 1-7 versei alapján hirdette a vigasztalás Igéjét.

– 2014. január 30 – án gyülekezetünk tagjai  a Csemadok nagytermében meghallgatták a Gáspár Károly bizonyságtételét és megtekintették azt a filmet, mely a fia ifj. Gáspár Károly életét és tragédiáját mutatta be. A fiú 21 évesen, heroin – túladagolás következtében halt meg.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .