Rövid híreink – 2013. június

– 2013. június 1 – én kísértük utolsó útjára a rozsnyói ravatalozóban özv. Hajdú Gézáné, szül. Tóth Erzsébet asszonytestvérünket, aki 87. életévében adta vissza lelkét az Úrnak. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a János evangéliuma 4. részének 20 – 26. versei alapján hirdette a vigasztalás igéjét.

 

– 2013. június 1 – én gyülekezetünk 15 tagja Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor vezetésével részt vettek budapesten az ,, Ez az a nap ” hitmélyítő rendezvényen.

 

– 2013. június 3 – 6 között lelkipásztoraink részt vettek a Berekfürdőn tartott lelkésztovábbképzésen.

 

– 2013. június 15 – én gyülekezetünk tagjai a környékbeli gyülekezetekkel együtt külön autóbuszokkal utaztak fel Kassára a Kassa – ÉRT rendezvényeire. A kassai református templomban meghallgatták a nyitó áhitatot, melyet Nt. Kassai Gyula lévai lelkipásztor tartott, valamint az ott tartott koncerteket és a Rodostói Múzeumkertben a szabadtéri ifjúsági zenekarok koncertjét. A parókia udvarán rendezett könyvásárt is megtekintették.

 

– 2013. június 17 – én gyülekezetünk 15 tagja vett részt a Rimaszombatban a Kontrasztkiállításon, iskolánk 8. osztályos tanulóvial, sa 7. osztályos kátéoktatásban részesülő tanulóival együtt. Kísérőjük Nt. Buza Zsolt lelkipásztor és Nyéki Anna pedagógus volt.

 

– 2013. június 23 – án vasárnap presbiteri bibliaórát tartottunk a gyülekezeti teremben, melyen Nt. Buza Zsolt vezetésével a Második Helvét Hitvallás VIII. fejezetének az ember elbukása, a bűn, halál, az erendő bűn fogalmainak magyarázó részei fölött elmélkedtünk.

 

– 2013. júnous 24 – 26 között az Abaúj – Torna – i egyházmegye szervezésében ,, Hit – nap ”- kat tartottunk , 24 – én a Szádalmási Alapiskolában, 25 – én a Rozsnyói Református Egyházközség alapiskolájában, 26 – án pedig a Fábry Zoltán Alap és Szakközépiskolában. Téma a ,, megbélyegzés ” volt Zákeus a vámosok főnökének megtérésének a példája alapján. Lukács ev. 19, 1 – 10.

 

– 2013. június 28 – án tanévzáró istentiszteletett tartottunk templomunkban melyen búcsúztattuk a ballagó kilencedik osztályos tanulóinkat. Az igehirdetés szolgálatát Nt. Drenkó Zoltán, iskolánk vezető lelkésze végezte.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .