Rövid híreink – 2013. július

– 2013. július 1 – 4 között napközis tábor volt a Református Egyházközség Alapiskolája tanulói, jövendőbeli növendékei számára a táborban 45 gyermek és 15 segítő vett részt. A gyermekek között voltak a Róth Ernő utcai óvodások, valamint a Fábry Zoltán Alap és Szakközépiskola tanulói is. A tábor témája az ,, időutazó ” volt, melynek során a résztvevők megismerkedtek Jónás történetével, az Úr Jézus dicsőséges feltámadásával, a gonosz szolga történetével, és betekintést nyertek a mennyei Jeruzsálem világába is. Július 4 – én 16,00 órai kezdettel táborzáró istentiszteletet tartottunk a református templomban.

 

– 2013 július 3 – 5 között zajlott a II. Kárpát – medencei Általános Iskolák találkozója Miskolcon, ahol gyülekezetünk iskoláját három pedagógus és a lelkipásztor Nt. Buza Zsolt képviselte. A programba rajtuk kívül még 34 magyarországi és felvidéki intézmény kapcsolódott be. Előadások, beszélgetések, jó ötletek kerültek elő minden iskola tarsolyából, s láthattuk, hogy sok helyen és sokféleképpen munkálkodiok az Úr a református iskolák növendékei szívében.

 

– 2013. július 15 és 20 között a borzovai tini táborban vettünk részt, a lelkipásztoraink mint csoportvezetők, s egy ifjúsági gyülekezeti tagunk Pogány Edina foglalkozásokat is vállalt. A tábor vezérigéje:  ,, Bölcsé teszlek és megtartalak, melyik úton kell járnod ” Zsolt. 32,5

 

– 2013. július 20 – án, szombaton 8,00 órai kezdettel tereprendezésre került sor a templomunk körül. Sövénynyírás és kinti munkák elvégzésére nyílott lehetőség. Hét gyülekezeti tag és egy rozsnyói hajléktalan segített a munkák elvégzésében.

 

– 2013. július 23 – 27 között zajlott Mezőtúron a Csillagpont református ifjúsági találkozó – 15 kortól 60 éves korig. Témája volt: ,, Ki vagyok én ? ”- református identitástudat. Rozsnyóról 8 fiatal vett részt a találkozón.

 

– 2013. július 25 – én Nagy András presbitertestvérünk elvégezte a parókia alsó folyosójának festését, a takarítást pedig Stašík Katalin asszonytestvérünk végezte.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .