Rövid híreink – 2013. december

2013. december 5 – 7 között adventi evangelizációs alkalmakat tartottunk Jólészen, melyeken az Igét Nt. Pándy Árpád nagykaposi lelkipásztor hirdette. December 5 – én a Lukács evangéliuma 12. részének 35 – 40 versei alapján hívta fel a figyelmet arra, hogy nem csak várnunk kell az Úr Jézusra, de naponta meg is kell köszönni, hogy itt van közöttünk. December 6 – án a Dániel könyvének 1. része fölött elmélkedett, összehasonlítva a zsidó ifjak helyzetét és magatartását a mai és mindenkori egyháznak a világgal való kapcsolatával. December 7 – én  a Dániel könyve 3. részének válogatott versei alapján szemléltette az egy igaz örökké való Isten hatalmát, akiben a 3 ifjú bízott.

 

2013. december 8 – án presbiteri gyűlést tartottunk, melynek fő pontjai a Nyilas misi csomagok továbbítása, pénzösszeg átutalása, karácsonyi csomagok készítése, a közalapi pályázat és a nyári tábor voltak. Az áhitat témája a Filippi 2, 1 – 11 versei a második helvét hitvallás XI. fejezetének magyarázata szerint: Jézus Krisztus Isten és ember, a világ egyetlen üdvözítője.

 

2013. december 15 – én templomunkban a rozsnyói zeneiskola növendékei adtak karácsonyi koncertet Alexander Kovtun zenetanár vezetésével.

 

2013. december 18 – án iskolánk tanulói léptek fel a történelmi városháza nagytermében szép és hagyományos karácsonyi műsorukkal. Ezt követően szeretetvendégséget rendeztünk iskolánk éttermében, melyre meghívtuk nyugdíjas pedagógusainkat, lelkipásztorainkat a Szülői Szövetség képviselőit is.

 

2013. december 19 – én gyülekezetünk tagjai is részt vettek az evangélikus templomban megtartott városi karácsonyi koncerten.

 

2013. december 20 – án évzáró istentiszteletet tartottunk iskolánk tanulói, pedagógusai és alkalmazottai számára délelőtt 10.30 órai kezdettel a templomunkban. Az Igét Nt. Dr. Drenko Zoltán hirdette az Ézsaiás 9, 5 verse alapján.

 

2013. december 21 – én kísörtük utolsó útjára Nagy Bálint egykori presbitertestvérünket a rozsnyói temetőben. A temetési szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte a 2. Mózes 30, 30 – 35 versei, valamint a János 19, 30 verse alapján.

 

2013. december 20 – 23 között bűnbánati istentiszteleteket tartottunk készülve az úrvacsorai közösségre.

 

2013. december 24 – én délután 17.00 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet tartottunk karácsony előestéjén, melyen szép műsorral szolgáltak iskolánk tanulói. Gyülekezetünk gyermekeinek kis szeretet – csomgokat osztottunk.

 

2013. december 25 – én úrvacsorával egybekötve ünnepi istentiszteletet tartottunk templomunkban.

 

2013. december 31 – én közös istentisztelettel búcsúztattuk templomunkban a 2013 – as óesztendőt, melyen hálát adtunk Mennyei Atyánknak az egész évi áldásáért, szerető gondviseléséért. Az óévi istentisztelet a Nemzeti imánk a Himnusz eléneklésével zártunk.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .