Rövid híreink – 2013. augusztus

– 2013. augusztus 1 – től Stašík Alexandra, gyülekezetünk ifjú tagja, egy éves diakóniai szolgálatott vállalt a németországi Bielefeld városában, egy idősek otthonában, az ,, Elinhausban ”.

 

– 2013. augusztus 10 – én Belopotocky Gyula és Vidinszky Katalin esküdtek egymásnak örök hűséget templomunkban. Az esküvői szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte.

 

– 2013. augusztus 11 – én Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a keresztség szentségében részesítette Szőllős Szabolcs és Magos Lúcia két gyermekét Kriszitánt és Szabolcsot.

 

– 2013. augusztus 12 – 16 között  lelkipásztoraink vezetésével gyülekezetünk tagjai erdélyi kiránduláson vettek részt. Megtekintették Nagyvárad történelmi nevezetességeit, Békás – szorost, Gimesbükknél az 1000 éves határt, Segesvárt és környékét, elátogattak a parajdi sóbányába, a Gyilkos tóhoz, Medve tóhoz. Székelyudvarhelyen voltak elszállásolva.

 

– 2013. augusztus 18 – án templomunkban Nt. Buza Zsolt megkeresztelte Pulen Gábor és Jakab Mónika Dávid nevű fiát.

 

– 2013. augusztus 18 – án istentisztelet után rendkívüli presbiteri gyűlést tartottunk, melynek témája a templom, csatorna felújítása és a torony festése volt. A presbiterek meg is nézhették a javításra szoruló részeket.

 

– 2013. augusztus 21 – én szalonnasütéssel egybekötött szeretetvendégséget rendeztünk a parókia udvarán, melyen a résztvevők beszámoltak az erdélyi kirándulásról, fényképfelvételekkel illusztrálva. Kuchta Ilona szintén beszámolt angliai élményeiről, családjáról, unokájáról, akit gondoz már két év óta, és még egy évre vissza megy hozzájuk.

 

– 2013. augusztus 19 – 24 között bűnbánati istentiszteletett tartottunk a vasárnapi Úrvacsorára készülve az új kenyérért való hálaadással.

 

– 2013. augusztus 23 – án presbiteri gyűlést tartottunk, melynek fő pontjai voltak az elszámolások, az iskolalelkész személyének a kérdése, a pénztári beszámoló, valamint a javítások, felújóitások a templom külső és belső részeiben, a torony festése.

 

– 2013. augusztus 25 – én Nt. Buza Zsolt templomunkban a keresztség szentségében részesítette Tóth Csaba és Hütter Henrietta Olivér nevű fiát. A vasárnapi istentisztelet keretében az új kenyérért való háladással úrvacsorai közösségben részesültünk.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .