Rövid híreink

– 2012.  január  6 – án évzáró presbiteri gyűlést tartottunk a gyülekezeti teremben, melynek tárgysorozati pontjai az egész évi gyülekezeti munkát, a pénztári állapotokat, valamint iskolánk lelki és anyagi oldalait érintették.

– 2012. január 8 – án a templomi istentisztelet után egyházközségi közgyűlést tartottunk, melyen elhangzottak a beszámolók az egyházközség lelki életéről, az iskola valamint a pénztári beszámoló

– 2012. január 17 – 19 között ökumenikus imanapokat tartottunk városunkban:

– január 17 – én az evangélikus templomban Nt. Marián Feledi róm. katolikus plébános a türelemről szólt igehirdetésesében, hogy türelemmel és reménykedve várjuk az Urat. Nt. Buza Bodnár Aranka, református segédlelkész a Márk 10, 42 – 45 versei alapján hirdette az Igét az Úr Jézus szolgálatáról, a mi megváltásunkról. Nekünk is szeretetben kell egymásnak szolgálnunk, mert ez a keresztyén életnek a lényege.

– január 18 – án a református templomban Nt. Solárik Viliam evangélikus lelkipásztor az Ézsaiás 53, 7-12 verseiben leírt szenvedő Isten fiáról, mint leöletett bárányról szólt, aki önként ment a halálba, hagyta hogy a bűnösök közé sorolják, amikor kínozták alázatos maradt. Nt. Zsóka János római katolikus káplán az Úr Jézus megkísértését magyarázta a Máté 4, 1-7 versei alapján. Jézust háromszor kísértette meg  a Sátán, de Ő nem ingott meg a hitben, ellenállt a kísértéseknek. Nagyon fontos az állandó élő kapcsolat Istennel, hogy mi kitartsunk a próbatételek idején.

– január 19 – én a római katolikus Székesegyházban Nt. Buza Zsolt református lelkipásztor a János 15, 9-17 igeszakaszból választotta az alapigét, és a szeretetről, mint egymás iránti felelősségről beszélt. Nt. Jerguš Olejár evangélikus esperes pedig a Lukács 16, 1-8 versei alapján a hamis sáfár példázatát tárta elénk, figyelmeztetve hogy mi, keresztyének legyünk jó sáfárok, éberen várjuk Urunk visszajövetelét. Az ökumenikus imanapok szeretetvendégséggel záródtak le, melyet a római katolikus testvérek készítettek.

– 2012. január 29- én bibliaórával egybekötött presbiteri gyűlést tartottunk. Az áhitat témája az Úr Jézus követése volt – akiket Ő elhívott, s akik maguk ajánlkoztak Őt követni a Máté 8, 18 – 22 versi alapján. A gyűlés témája az orgonajavítása, a restaurátor ajánlatának megvitatására, a tulajdonunkban lévő 2 szobás lakás bérbeadása és az irattár rendezése volt.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .