Rövid híreink

– 2011. augusztus 21 – én Nt. Buza Bodnár Aranka lelkipásztor templomunkban megkeresztelte Timár Zsuzsa és Martinovics Zsolt  Fruzsina nevű kislányát, valamint Czakói Tímea és Rosenfelder Miroslav  Liliana nevű kislányát.

– 2011. augusztus 28 – án új kenyér tiszteletére úrvacsorai közösséget tartottunk  a vasárnap délelőtti istentisztelet keretében.

– 2011. augusztus 29 – én gyülekezetünk valamennyi tagja közös egy napos kiránduláson vett részt Miskolctapolcán ahol megfürödtünkk a helyi barlangfürdőben, és megtekintettük a Miskolc – Avasi Református Egyházközség templomát is.

– 2011. szeptember 2 – án presbiteri gyűlést tartottunk, melyen többek között az iskolalelkészi tisztség betöltéséről, az orgona javításáról, közösségi munkálatokról volt szó.

– 2011. szeptember 3 – án gyülekezetünk tagjai részt vettek a magyar tanítási nyelvű iskolák tanévnyitó ünnepségén a rozsnyói római katolikus Székesegyházban. Vele azonos időpontban a Kárpát – medencei magyar iskolák tanévnyitó ünnepségén Rimaszombatban gyülekezetünket Nt. Buza Zsolt lelkipásztor vezetésével szintén egy küldöttség képviselte.

– 2011. szeptember 5 – én reggel 8.00 órai kezdettel tartottunk a templomunkban iskolánk tanévnyitó istentiszteletét, melyen bemutatkozott az új iskolaigazgató Mgr. Kovács Attila és az igazgatóhelyettes Mgr. Uličný Ibolya,  valamint a kis elsősök is.

– 2011. szeptember 9 – én 18.00 órára Nt. Buza Zsolt összehívta a  konfirmandus jelölteket a szüleikkel együtt a gyülekezeti teremben. A 14 növendékből 5 jelölt jelent meg ezen a megbeszélésen. A presbitériumot Csobádi Mária képviselte.

– 2011. szeptember 11 – én Nt. Buza Bodnár Aranka templomunkban megkeresztelte Váradi Zoltán és Perlaki Erika  Áron nevű kisfiát.

– 2011. szeptember 12 – én 17.00 órai kezdettel a Csemadok nagytermében a Global Fellowship Network – Misszióo Szövetség tagjai tartottak előadást a keresztyénség terjedéséről, melyet az Abaúj – Tornai Egyházmegye Esperesi Hivatala és a Rozsnyói Református Egyházközség közösen szerveztek meg azzal a céllal, hogy erősítsék egymást a hitükben. A jelenlegi helyzetben csak a Krisztusba vetett élő hit tud minket megtartani.

– 2011. szeptember 15 – én reggel 9.00 órától közösségi munkára jöttünk össze a templomban. A férfiak a templomunkban végeztek őszi nagytakarítást: sövényt nyírtak, füvet kaszáltak, gereblyéztek, fákat metszettek az asszonytestvérek pedig bent port törültek, söpörtek, felmosták a karzatot, porszívózták a szőnyegeket.

– 2011. szeptember 17 -én gyülekezetünk ifjú presbitere Rosenfelder Marián a rimaszombati római katolikus templomban házasságot kötött Hornyák Katalinnal. Házasságukat a református templomban megáldotta Nt. Buza Zsolt gyülekezetünk lelkipásztora is.

– 2011. szeptember 18 – án presbiteri bibliaórát tartottunk a gyülekezeti teremben, melyen Pál apostolnak a Filemonhoz írott leveléről elmélkedtünk.

– 2011. szeptember 19 – 23 között a lelkipásztoraink Nt. Buza Zsolt és Nt. Buza Bodnár Aranka lelkésztovábbképző iskolázáson vettek részt Berekfürdőn.

– 2011. szeptember 22 – én megkezdték az orgona javítását, amit lehetett azt a mesterek elszállították az iglói műhelyükbe. A javítás kb. 7 hónapig fog tartani

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .