Rövid híreink

– 2011. július 2 – án örök hűséget esküdtek egymásnak N. Kovács Attila presbitertestvérünk és Ambrúzs Erika evangélikus felekezetű nőtestvérünk.  Az esküvői szertartást a rozsnyói evangélikus templomban tartották, majd átvonultak a mi templomunkba, ahol Nt. Buza Zsolt lelkipásztor mondott áldást az ifjú párra. Simon Anetta Tóth Árpád ,, Esti sugárkoszorú,,  című költeményével köszöntötte őket. A jó Isten áldását kérjük valamennyien az ifjú házaspárra.

– 2011. július 3 – án Nt. Buza Zsolt megkeresztelte Hegedűs Roland és Hajdú Anikó ikerfiait, Hegedűs Ronaldot és Rolandot.

– 2011. július 6 – 9 között az iskolánkban rendezett napközis táborban 37 tanuló vett részt. Az énektanulásnak, a foglalkozásoknak a témája volt: Állj be te is Isten csapatába !

– 2011. július 11 – 16 között gyülekezetünkből 6 fiatal vett részt a Borzován rendezett tini-táborban. A közösségformáló játékoknak a célja ez volt: ,, Láss ! Ha Krisztus van életed középpontjában, a látásod is átértékelődik. ,,

– 2011. július 19 – 23 között Tatán megtartott Csillagpont református ifjúsági találkozóra gyülekezetünk 11 ifjú tagja utazott el. A találkozó témája volt: ,, Érintések,,  – ezen belül az Isten általi és a felebarát általi érintések.

– 2011. július 23 – án Klinko Roland és Albert Veronika esküdtek egymásnak örök hűséget a mi templomunkban. Az esküvői szertartást Nt. Buza Zsolt lelkipásztor végezte.

– 2011.  július 24 – én Nt. Buza Zsolt lelkipásztor templomukban megkeresztelte Körtvély Attila és Kardos Katalin fiát, Balázs – Attilát.

– 2011.  július 29 – 31 között Kárpát – medencei Ökumenikus imanapokat tartottunk a három történelmi egyház templombán a városunkban. Július 29 – én a református templomban Osztie Zoltán, Budapest V. kerületi katolikus plébános hirdette az Igét a János 17. részének a 20. verse alapján. Az Úr Jézus a Főpapi imájában azért imádkozott az Atyához, hogy az ő tanítványai, követői egyek legyenek a szeretetben. Július 30 – án az evangélikus templomban Mihulyák László kárpátaljai katolikus lelkipásztor az Úri ima lényegére mutatott rá: Az szívünkbe kell vésni, hogy ha Mi Atyánknak szólítjuk a Teremtő Urunkat, akkor meg kell tanulnunk az Ő gyermekeinek lenni ! Vasárnap július 31 – én Nt. Ferenc Gábor, a torockói unitárius gyülekezet lelkipásztora szólt az igazságról a mi templomunkban, a János 8, 32. verse alapján. Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy ismerjék meg az igazságot, mert az igazság megszabadítja őket. Akarjunk hát bizonyságot tenni az igazságról és a szeretetről ! Ez az üzenete a múltnak és célja a jövőnek. Az ökumenikus imanapok vasárnap délelőtt 11.00 órai kezdettel megtartott misével fejeződtek be, melyen a rozsnyói római katolikus Szent Anna templomban Nt. Porpik Hegyi Kelemen, gyergyószentmiklósi főesperes szolgált.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .