Rövid híreink

– 2011. április 30 – án házasságot kötött templomunkban Szarka Gábor és Lipták Olga. A szertartást Nt. Buza Zsolt végezte.

– 2011. május 15 – én énekkarunk, a Hálaszó részt vett az Abaúj-Torna – i Egyházmegye kórustalálkozóján Szádalmáson, mely két énekkel mutatkoztunk be. Csobády Mária, kórusunk vezetője zongorán kísérte az énekeket.

– 2011. május 20-21 – én gyülekezetünk tagjai is bekapcsolódtak a Szeretethíd munkálataiba. Pénteken, 20 – án iskolánk összes tanulója Nt. Buza Zsolt vezetésével tisztító munkálatokat végzett az iskola környékén valamint a Kormos-kút mentén. Szombaton, 21 – én reggel 9.00 órakor a templomban közös áhitaton vettünk részt, melyen Nt. Buza Zsolt lelkipásztor az Úr Jézus iránti szeretetről beszélt, hogy ez a szeretet töltse be mindnyájunk szívét és buzdítson szolgálatra bennünket is. A mintegy 15 főből álló csoport három területen végzett szolgálatot: a férfitestvérek a templomkertben fákat, bokrokat metszettek tisztítottak. Az asszonytestvérek egy csoportja a parókia belső helységeinek takarítását, rendezését, másik csoportja pedig a temetőben gyülekezetünk és városunk nagyjainak sírja körüli munkálatokat vállalták. Majd közösen még a régi kórház kerítése mentén lévő gyomnövényeket irtották. A Szeretethíd önkéntes nap szeretetvendégséggel ért véget a parókián.

– 2011. május 25 – én a rozsnyói Csemadok nagytermében Tóth Zsuzsanna, teológiai doktorandus-hallgató tartott előadást a nehezen nevelhető gyermekkel való foglalkozásáról.

– 2011. május 27 – én presbiteri gyűlést tartottunk, melynek fő tárgysorozati pontja a Rozsnyói Református Egyházközség iskolaigazgatói pályázatának a megbeszélése, ajánlása, valamint az intézményvezető lelkész munkaköri leírása és a hivatal betöltésé- ajánlás volt. Az iskolaigazgatói hivatal betöltésére egyetlen pályázat érkezett a jelenlegi igazgatóhelyettestől, Mgr. Kovács Attilától. Nt. Buza Zsolt lelkipásztor a jelölt jelenlétében felolvasta a pályázat szövegét a presbitérium tagjai előtt, majd szavazásra bocsátotta. A presbitérium egyhangúan jóváhagyta Mgr. Kovács Attila jelölését iskolánk igazgatói tisztségének a betöltésére. Az intézményvezető lelkészi munkakör betöltésére pályázatot írunk ki. A pályázat kiírása után  várjuk azoknak a lelkipásztoroknak a jelentkezését, akik a 2011/12 -es tanévtől vállalnának ezt a feladatot.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .