Rövid híreink

– 2011. január 6 – án évzáró presbiteri gyűlést tartottunk, melynek 3 fő pontja volt: 1. Nt. Buza Zsolt lelkipásztorunk beszámolt egyházközségünk lelki életéről a 2010 – es esztendőben, s kitűzte a következő  évben elvégzendő feladatokat. 2. Drága László mérnök beszámolt az elmúlt év bevételeiről és kiadásairól a gyülekezetünkben. 3. Mgr. Tóth Sándor, iskolánk igazgatója ismertette az iskola összetételét, az új tanítási módszereket, és szintén a további teendőket a jövőre nézve.

– 2011. január 16 – án egyházközségi közgyűlést tartottunk a templomunkban, melyen szintén elhangzott a három beszámoló: a gyülekezet lelki életéről, gazdasági dolgairól és az iskola életéről az elmúlt esztendőből. A beszámolókhoz a gyülekezeti tagok részéről nem volt hozzászólás, egyhangúan elfogadták a jelenlévők. Mindhárom beszámolót kifüggesztjük a templom bejáratánál, hogy minden tagunk tájékozódhasson közös dolgainkról.

– 2011. január 20 – án ökumenikus istentiszteletet tartottunk a templomunkban az ökumenikus imahét alkalmából, amelyen a katolikus és evangélikus lelkipásztorok szolgáltak, Balázs Patrik rozsnyói római katolikus káplán és Solárik Viliam rozsnyói evangélikus lelkipásztor.

–   2011. január 23 – án presbiteri gyűlést és bibliaórát tartottunk. Az áhitat témája az 1. Timóteus 6; 1,2 versei alapján a szolgák és uraik Krisztusban való testvériségéről szólt. A gyűlés tárgyát a gyülekezetünkben történő aktuális teendők, feladatok és a diakóniai jellegű tevékenység képezte.

– 2011. január 28 – án a rozsnyói Csemadok nagytermében Ft. Dr. Erdélyi Géza, nyugalmazott püspök és gyülekezetünk egykori lelkipásztora Hűség címmel tartott előadást, melyen a rozsnyói református, evangélikus, baptista, katolikus gyülekezeti tagokon kívül szalóci, szádalmási, görgői testvérek és lelkipásztorok vettek részt. Az előadásokhoz számos értékes hozzászólás hangzott el.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .